Bodo študenti, ki se vračajo iz izmenjav v tujini, karanteno lahko preživljali v študentskih domovih? Na Študentskih domovih Univerze v Mariboru pravijo, da večina mariborskih študentskih domov ni povsem primernih za preživljanje karantene.

Na Študentske domove Univerze v Mariboru smo naslovili vprašanje, ali bodo študentje, ki se vračajo iz izmenjav v tujini, morebitno karanteno smeli preživljati v študentskih domovih, ali se za njih ureja kakšna druga možnost.

Vodstvo Študentskih domov Univerze v Mariboru je odgovorilo, da se trenutno z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport glede tega vprašanja usklajujejo in skupaj iščejo najprimernejšo rešitev. 

Dodajajo, da večina študentskih domov ni primerna za preživljanje karantene: »Večina naših domov ni povsem primerna za karanteno, saj si študentje delijo sanitarne prostore in kuhinje, tako da bi težko zagotavljali popolno izolacijo oziroma karanteno.«

Govorice menda ne držijo, študentov ne bodo selili v nekdanji Črni les

Pojavila so se namigovanja, da naj bi študente, ki morajo v karanteno, namestili v nekdanji hotel Črni les, zdaj prenovljen v Dom starostnikov sv. Agate, v katerega bodo sprejemali tiste, ki karantene ne morejo preživljati doma, tudi tujce.

Direktorica študentskih domov Maja Krajnc Ružič je te trditve ovrgla. Študentski domovi Univerze v Mariboru po njenih besedah ne iščejo možnosti za nastanitev zunaj njihovih domov.

Kako bodo študentski domovi ukrepali v primeru okužbe?

V primeru znakov okužbe s koronavirusom je študentom že od marca na voljo posebna telefonska številka, ki je dosegljiva 24 ur na dan. Na to številko študentje javljajo, če pri sebi zaznajo znake okužb in potem sporočijo tudi rezultate testiranj. Ti so bili doslej, kot je povedala Krajnc Ružičeva, na srečo vsi negativni. 

»V kolikor bi, kateri študent bil okužen, bi tako kot vse ostale institucije, v katerih je prišlo do okužb, v celoti upoštevali navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je dodala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice