Nekateri študentje očitajo upravi Študentskega doma Ljubljana, da izkoriščajo epidemijo za vzpostavitev popolnega nadzora v ljubljanskih študentskih domovih.

Že vrsto let je ob vstopu v študentski dom sedel »dežurni« študent, ki je v glavnem spremljal, kdo vstopi in izstopi iz študentskega doma. To je bila, po navadi, minimalno plačana študentska služba, ki je omogočala študentom z bolj zasedenimi urniki, da opravljajo študentsko delo »kar do doma«, v časih, ko to še ni veljalo, kot priporočilo iz strani vlade ali Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Zaradi zaprtja študentskih domov, varovanje s strani varnostne službe

Študentski domovi so že nekaj časa po veliki večini zaprti. Odprti so le za izjeme, ki morajo tako ali drugače dokazovati, da nimajo drugega prebivališča. 

V času popolnega zaprtja študentov, ki bi dežurali, ni bilo. Zato je uprava Študentskega doma Ljubljana uvedla sistem varovanja s strani varnostne službe tudi podnevi kot začasen ukrep.

Varnostniki so že pred koronakrizo »dežurali« ponoči. A zdi se, da je mnogim študentom postalo jasno, da sistema dnevnega varovanja s strani varnostne službe ne nameravajo več vrniti na stara »dežurstva«.

Ne le, da po besedah študentov varnostniki sedaj hodijo po študentskih domovih v Ljubljani tudi podnevi, temveč so tudi po hodnikih v študentskem domu Rožna dolina začeli nameščati kamere

Izraz nezadovoljstva zatrli v manj kot dvanajstih urah

Študentje ob tem izražajo vse večje nezadovoljstvo, predvsem pa skušajo povzdigniti glas o tem, da prisotnost varnostnikov zanje ne poveča občutka varnosti, ampak se počutijo manj varne in predvsem nadzorovane.

Študentje, ki živijo v študentskih domovih, poudarjajo, da so polnoletni ljudje, zato mnogi od njih na socialnih omrežjih in transparentih, ki jih obešajo na svoja okna ali balkončke, izražajo mnenje, da ne potrebujejo varovanja, sploh pa ne čez dan.

Transparenti pa niso viseli dolgo, saj so bili odstranjeni manj kot v dvanajstih urah. Odstranili so jih tako, da so varnostniki prišli v osebne sobe študentov in sami odstranili transparente, ki so jih odnesli s sabo.

Poglejte, kakšne transparente so obesili študentje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice