Foto: Albin Bezjak
Tadej Toš, zdaj že zvesti prijatelj festivala Arsana, vsako leto preseneti z novimi izvirnimi zgodbami, ki se večkrat rodijo prav na odru, pod sojem žarometov.

V svojih šovih se Toš posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju − to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja. 

Tadej Toš ob koncu nastopa: »Občinstvo je bilo veliko, raznovrstnih ljudi, načenjali smo raznovrstne teme. V svojih predstavah se trudim, da dam vse od sebe, ljudje pa so včasih bolj, včasih manj zadovoljni, ali so pričakovali kaj drugega. Z nocojšnjim srečanjem z občinstvom na festivalu Arsana sem zadovoljen in se občinstvu ter organizatorjem zahvaljujem za priložnost, hkrati pa izražam en velik hvala v nebo, ki nas je pustilo suhe. Moje želje ob 10. obletnici festivala so, da festival s svojim vodstvom in občinstvom nadaljuje po začrtani poti ter uspešno še naprej.«

»Menim, da bi Ptuj moralo biti festivalsko mesto, v katerem bi se morali festivali vrstiti od začetka pomladi do začetka jeseni, se pravi ves ta čas, ko je Ptuj zelo s svetlobo lepo obdarjen in ko se je lepo gibati zunaj, da je Ptuj mesto s kuliso, ki kliče po dogodkih in dogajanjih, po raznovrstnih festivalih, in da bi tega moralo biti v prihodnosti samo še več. Ptujčani bi si morali upati biti pogumni, da se spustijo v to, da zagotavljajo dogajanje, festivalsko, programsko, skozi daljšo sezono, in ne samo ob teh konicah, na katere smo že skozi vsa desetletja navajeni, od Ptujske noči, martinovanja, pa malo veselega decembra, kurentovanja,« še dodaja.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice