V naslednjih dneh bo vreme pretežno jasno in tudi nekoliko topleje. A v jesenske megle in krajših dni so pešci še posebej ogroženi, opozarjajo policisti.

Danes bo pretežno jasno, prva jutranja megla se bo čez dan razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija.

Vir: Agencija RS za okolje

Jutri bo sprva zmerno oblačno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije pa se bo zadrževala megla. Nato pa se bo ta razkropila in čez dan bo po večini sončni.

Jutranje temperature od 5 do 10, najvišje dnevne pa od 19 do 23 stopinj Celzija, poročajo meteorologi Agencije RS za okolje.

Vir: Agencija RS za okolje

Pretežno jasno tudi za vikend

Pretežno jasno pa bo tudi za vikend, v soboto in nedeljo, a naš po nižinah čaka jutranja in dopoldanska megla.

Pešci so še posebej pogosto v prometnih nesrečah udeleženi v jesenskih in zimskih mesecih, ko so vremenske razmere zaradi dežja in megle neugodne, svetli del dneva pa je krajši. Zato policisti svetujejo, da še pešci opremijo s svetlimi oblačili in predmeti, ki izboljšujejo njihovo vidnost (odsevni trakovi, kresničke) ter upoštevajo prometne predpise: prečkajo ceso na označenih prehodih za pešce, hodijo po pločnikih oziroma ob levem robu vozišča v smeri hoje, hkrati pa poskušajo tudi predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice