Policijska uprava Maribor je sporočila izsledke evropsko usklajenega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

Med 12. in 18. oktobrom 2020 so tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti evropsko usklajenega nadzora tovornih vozil in avtobusov.

V navedenem času so pri nadzoru cestnega prometa na območju Policijske uprave Maribor kontrolirali 1194 tovornih vozil in 65 avtobusov. Ugotovili so 198 kršitev cestno prometnih predpisov.

Med njimi velja izpostaviti skupino vozil, ki je bila za skoraj dva metra daljša od največje predpisane dolžine, zaradi česar bi voznik za vozilo moral pridobiti dovoljenje za izredni prevoz. Vozniku je bila izrečena globa 1000 evrov, pravni osebi, ki ima v lasti skupino vozil pa bo izdana prekrškovna odločba v hitrem postopku z globo 3000 evrov.

Med vožnjo po cesti je vzbudil pozornost policistov tudi voznik tovornega vozila z največjo dovoljeno maso 3500 kilogramov, za katerega je bilo po opravljenem tehtanju vozila ugotovljeno, da je imelo vozilo takšno maso že zgolj na zadnji osi vozila in je zaradi tega največjo dovoljeno maso presegalo za kar 1700 kilogramov. Vozniku je bila na kraju izrečena globa 1000 evrov.

Tovornega prometa je na cestah, predvsem pa na avtocestnem omrežju, po besedah mariborskih policistov vedno več, kar predstavlja velik problem za prometno varnost in nenazadnje tudi za obremenitev okolja, zato bodo tudi v prihodnje nadaljevali z nadzorom cestnega prometa, ki bo usmerjen v tovorna vozila in avtobuse.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice