Lastnica stanovanja na Ptuju se že več let počuti ogroženo s strani najemnika sosednjega občinskega stanovanja.

Pijančevanje noč in dan, pljuvanje po oknih, nadlegovanje in celo grožnje. Vse to naj bi že več let doživljala lastnica stanovanja na Ptuju, ki se počuti ogroženo s strani najemnika sosednjega občinskega stanovanja.

Upravnik domnevno neprijetnega soseda pa ne more izseliti le na podlagi takšne pritožbe. Najemnik namreč vse očitke zavrača, policija pa zoper njega še ni ugotovila ničesar, kar bi bilo razlog za izselitev.

Pristojne ustanove naj ne bi smele ukrepati dokler ... 

Življenje v meščanskem stanovanju na sicer umirjenem Minoritskem trgu 4 na Ptuju naj za eno izmed stanovalk ne bi bilo nič kaj umirjeno.

Kot je zapisala v objavi na družbenem omrežju, eden izmed stanovalcev pijančuje noč in dan ter nadleguje sosede. Poleg tega naj bi tudi grozil, a pristojne ustanove naj ne bi smele ukrepati, »dokler komu ne zlomi roke ali noge«. 

Grozil in pljuval po njenem oknu 

Lastnica stanovanja nam je zaupala, da ima težave z najemnikom občinskega stanovanja. Večkrat naj bi ji grozil in celo pljuval po njenem oknu. Ptujčanka spora s sosedom nikakor ne more zgladiti, zato se je obrnila na upravnika občinskega stanovanja.

»Poslali smo opomin pred tožbo, ta sosed se je potem na opomin pozval, povedal svoja stališča oziroma svoja videnja, kar so pa diametralno nasprotna kot nam je poslala prijavo,« je povedal Boštjan Florjančič iz Podjetja za stanovanjske storitve Ptuj. 

Policisti niso ugotovili dejanskega nasilja 

Kljub številnim prijavam na center za socialno delo stanovalka ni uspela s svojo željo, da se sosed izseli. Iz ptujske enote centra za socialno delo so nam v pisnem odgovoru sporočili, naj ob sumu ogroženosti obvestijo pristojne organe, torej policijo. In še, da ne morejo ukrepati zoper stanovalce občinskih stanovanj. 

Kljub temu, da so policisti že večkrat stopali po teh stopnicah, še niso ugotovili dejanskega nasilja ali kršitve javnega reda in miru. Šele to bi pomenilo neupoštevanje hišnega reda, kar pa je lahko razlog za tožbo na izpraznitev. Prvi korak v takšnem primeru je opomin.

»Največkrat se zgodi, da ljudje opustijo ta dejanja, torej jih več ne ponavljajo, se zadeva umiri, ker jim razložimo, da v kolikor se ponovi v šestih mesecih lahko zoper njih vložimo tožbo,« pojasni Florjančič. 

Vsako leto na Ptuju sicer s tožbo izpraznijo po deset stanovanj. Vse zaradi neplačevanja in nobenega zaradi medsosedskega spora.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice