Da bi prazniki minili prijetno in varno, predvsem pa brez nepotrebnih poškodb, tudi letos policisti pozivajo k pravilni in uvidevni rabi pirotehnike.

Neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov je problem vseh nas, zato policisti vse starše, skrbnike, učitelje in vzgojitelje opozarjajo na nevarnosti in možne posledice. Še zlasti pomembno je, da se ljudje začnejo zavedati posledic nepravilne uporabe pirotehničnih izdelkov in ravnati v smeri čim večje splošne varnosti.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena le med 19. in 31. decembrom, njihova uporaba pa je dovoljena le med 26. decembrom in vključno 1. januarjem.

Vsem občanom, predvsem pa staršem otrok, policisti svetujejo, da se nakupu pirotehničnih izdelkov raje izognejo, saj bodo le na tak način zagotovili varnost sebi in vsem v svoji bližini. Če pa se nakupu pirotehničnih izdelkov nikakor ne morete izogniti, pa poskrbite, da jih boste uporabljali čim bolj varno in s polno mero odgovornosti.

Vse, ki bi kljub drugačnim pozivom vseeno kupovali ali uporabljali ognjemetne izdelke kategorije F1, pa pozivajo, da z zgledom pripomorejo k preprečevanju neželenih posledic.

Pirotehniko uporabljajte v skladu z navodili proizvajalca, uporaba pa naj bo čim manj moteča za okolico. Pomembno vlogo imate tudi starši, ki s svojim obnašanjem in odnosom do pirotehničnih izdelkov, vplivate na zavest in obnašanje otrok, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

K premisleku poziva tudi Tim Gajser

K opustitvi uporabe pirotehnike poziva tudi motokrosist Tim Gajser, svetovni prvak in vrhunski športnik, zaposlen v vrstah mož v modrem.

Na Facebooku je Tim Gajser delil tudi fotografijo s polnim avtomobilskim prtljažnikom hrane za živali. V objavi je zapisal: »Namesto rakete kupi brikete!«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice