Napovedi vremenoslovcev in lovcev na nevihte iz Neurje.si so se znova uresničile. Dosegle so severovzhod Slovenije, kjer so za seboj znova pustile točo.

Severovzhodni del Slovenije so v popoldanskih urah zajele močnejše nevihte z nalivi in točo, te se zdaj pomikajo proti Prekmurju, kjer kolegi iz Sobotainfo že poročajo o manjši toči in močnem dežju.

Neurje je pred tem prečkalo Ptuj z okolico, kjer je padala tudi toča v velikosti oreha. O toči v velikosti oreha pa poročajo tudi iz Cirkovc.

Neurje je huje udarilo na območju Ormoža z okolico - podrtih je več dreves, zalitih je nekaj kleti, v Sodincih pa se je celo sprožil plaz.

O hudih nalivih poročajo še iz Slovenske Bistrice. Tam je med drugim nekaj po 18. uri na stadionu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so izčrpali vodo iz odtočnega jaška.

Vetrolom je zadel tudi Spodnjo Polskavo, Slovenj Gradec in Muto.

Predvidoma bodo neurja ponekod trajala pozno v noč na sredo, ko se bodo pomaknila nad zahodno Slovenijo, nato pa se bo ozračje zjutraj prehodno umirilo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice