Foto: Gvido Kovačič
V torek je na Slovenskem trgu na Ptuju potekal dobrodelni dogodek Ptujcajt. Zdaj so organizatorji razkrili, koliko sredstev so uspeli zbrati.

Na dogodku so našteli okoli 700 obiskovalcev od blizu in daleč, pridružilo se jim je še okoli 30 članov Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj. S prostovoljnimi prispevki, srečelovom in donacijo honorarja naslednjega nastopa glasbene skupine Lumberjack so skupaj zbrali več kot 2.800 evrov. Vsi sodelujoči in nastopajoči na dogodku so se honorarjem odpovedali.

Mladinska iniciativa ptujske glasbene skupine Infected je nastala kot odgovor na nedavna neurja, je povedala Taja Islamovič iz omenjene skupine: »Želeli smo zbrati čim več sredstev in jih podariti Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj, ki je vodo črpalo tudi iz našega studia, za nakup ali popravilo opreme, poškodovane v katerem od treh julijskih neurij. Presegli smo vsa pričakovanja, 2.800 evrov je veliko več, kot smo si drznili upati. Iskrena hvala vsem, ki ste prispevali.«

Organizatorji bodo prihodnji teden pripravili še novinarsko konferenco z evalvacijo projekta in slavnostno predajo zbranih sredstev Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice