Tiskovna konferenca danes v Minoritskem samostanu. (Foto Špela Težak)
Lions Obarjada Ptuj 2018, ki bo zaznamovala prvo pustno soboto 3. februarja, je največji humanitarni, družabni, kulinarični in karnevalski dogodek na prostem v okviru delovanja vseh 57 Lions klubov v Sloveniji in širše v regiji.

V prijetni družbi in ob zabavnem spremljevalnem programu, bodo lahko obiskovalci tradicionalne Obarjade, ki bo potekala od 9. ure dalje, preizkusili obare, ki jih za dobrodelni namen pripravlja več kot dvajset neprofesionalnih kuharskih ekip. Vsa zbrana sredstva iz prijavnin ekip in prispevkov obiskovalcev bo Lions klub Ptuj namenil za pomoč socialno šibkim družinam, nadarjenim otrokom, slepim in slabovidnim ter programom preprečevanja in zdravljenja diabetesa. Obenem pa je odmevna humanitarno-družabna prireditev tudi odlična priložnost in učinkovit način promocije Ptuja kot turistične in karnevalske destinacije.

Lions klub Ptuj je del Zveze Lions klubov Slovenije in največje humanitarne ter prostovoljne organizacije na svetu s 100-letno tradicijo. Ob prepoznavanju stisk in potreb si ptujski lioni v svojem delovanju aktivno prizadevajo k njihovemu reševanju in omilitvi stisk pomoči potrebnih na območju Dravskega in Ptujskega polja, Haloz in Slovenskih Goric. 

»Lions klub Ptuj pomaga družinam, katerih socialno stisko smo prepoznali na podlagi dvajsetletnih izkušenj in delovanja kluba, posebno pozornost posvečamo tistim družinam, ki zaradi minimalne prekoračitve prejemkov niso upravičeni do socialni pomoči, medtem ko njihovi prihodki ne zagotavljajo človeku dostojnega življenja. Pomoč v takšnih primerih ne pomeni zgolj dviga kakovosti življenja, temveč je predpogoj za normalno vključenost družine v širše okolje,« je poudaril predsednik Lions kluba Ptuj Božidar Vukašinovič, ki je med drugim predstavil osrednje projekte in aktivnosti, katerim v klubu posvečajo osrednjo pozornost. 

Lions klub Ptuj izkazuje pomoč in podporo:

 • socialno šibkim z različnimi akcijami, tradicionalno z obdaritvijo otrok in družin v predbožično- novoletnem času;
 • slepim in slabovidnim: društvom, posameznikom pri nakupu različnih pripomočkov.
 • mladim za boljšo prihodnost: pri šolanju, s štipendijami, z ozaveščanjem z natečajem Plakat miru, z ustanovitvijo in mentorstvom podmladka Leo kluba;
 • in se odziva na naravne katastrofe v Sloveniji, širši regiji in mednarodnem prostoru.
Foto Lions Klub Ptuj

Humanitarna in družabna prireditev Lions Obarjada osrednji projekt Lions kluba Ptuj

»V preteklih dvanajst Lions Obarjadah nam je uspelo zbrati skupno okoli 150 tisoč evrov za humanitarne dejavnosti kluba. V projektu sodelujejo vsi člani kluba, ki so mu posvetili skupno okoli 2600 ur svojega prostovoljnega časa, projekt pa ne bi bil tako uspešen brez sodelovanja in podpore lokalne skupnosti, prostovoljnih gasilcev, sponzorjev in donatorjev ter sodelujočih ekip v kuhanju tradicionalne piščančje obare,« je izpostavil Samo Ekart, član Lions kluba Ptuj.

Vsa zbrana sredstva iz prijavnin ekip in donacij obiskovalec preteklih dvanajst prireditev (Lions Obarjad) je klub namenil za naslednje humanitarne in dobrodelne namene:

 • Pomoč Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Ptuj ter njihovim članom (lupe, tiskalniki, osebni računalniki, izdaja knjige, tipanica; Mi se z vlakom peljemo, relijev mestnega jedra Ptuj, …);
 • Finančna pomoč družinam v stiski pri nakupu osnovnih življenjskih potrebščin, plačilu položnic za energente, dijaških in študentskih domov; štipendiranju nadarjenih otrok…
 • Pomoč pri nakupu nožne proteze, pomoč pri nakupu mamografa in donacija za izgradnjo urgentnega centra na Ptuju,…
 • Nudenje strokovne in finančne pomoči pri reševanju bivalnih razmer socialno šibkih družin (obnova strehe, fasade, obnovitev kopalnice, nakup kuhinjske opreme,…);
 • Aktivna vključitev v vseslovenski projekt Donirana hrana – sredstva namenjena vzpostavitvi projekta Donirana Hrana na Ptuju, in sicer za nakup opreme za razdelilnico hrane ter finančna podpora šolanju nadarjenih otrok iz socialno šibkih družin. 
   

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice