Na parkirišču Zdravstvenega doma Ptuj poteka testiranje za koronavirus iz avtomobila (foto: Ines Zupanič Tomažič).
»Drive in« način testiranja možnih obolelih na koronavirus je posvojilo že kar nekaj zdravstvenih domov po Sloveniji. Od danes naprej takšno testiranje tudi na Ptuju.

»Drive in« način testiranja pomeni, da se bris lahko vzame preprosto iz avtomobila. Avtomobili tako stojijo v koloni, tistemu, ki je na vrsti pa bris vzame medicinsko osebje. Tako so stiki med možnimi obolelimi minimalni. 

»Vsi, ki se ne počutijo zdravo, naj najprej pokličejo svojega lečečega zdravnika. Če lečečega zdravnika ni, pokličejo nadomestnega zdravnika. Čez vikende naj tisti, ki se ne počutijo dobro, pokličejo dežurnega zdravnika,« poudarja direktorica Zdravstvenega doma Ptuj Metka Petek Uhan.

Vedno najprej pokličite zdravnika, ki bo določil, kaj bo naslednji korak

Če je potreben odvzem brisa in pregled, ostaja postopek za paciente enak. To pomeni, da po strogih navodilih zdravnika pridejo na pregled. 

Zdravnik lahko odloči tudi, da pregled ni potreben. V tem primeru je določen le odvzem brisa. 

Z avtom se na desni strani zapeljete v območje testiranja, zavijete levo v obliki črke U in pridete to zdravstvenega osebja. Iz avtomobila tako ne izstopate (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Odvzem brisa se jemlje kar iz vašega avtomobila. Šotor, kjer odvzemajo brise, je postavljen na parkirišče Zdravstvenega doma Ptuj. S puščicami je označeno gibanje avtomobilov, ki je krožno. Pacienti tako ne izstopajo iz avtomobilov, saj je bris odvzame kar skozi okno avtomobila. 

Točka, kjer se z avtomobilom zapeljete skozi šotor za testiranje oziroma »drive in« točka bo odprta vsak dan od 9. do 17. ure. Po potrebi se bo delovni čas podaljševal. 

Vhod v prostor je na desni strani, nato se polkrožno zavije v levo do šotora. V šotoru se opravi test na koronavirus. Iz avtomobila ne izstopite nikjer (foto: Ines Zupanič Tomažič).

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice