Program Varno na kolesu se je letos odvijal že devetič, namen pa je spodbujanje mladih k varni in aktivni vključitvi v promet.

Mladi kolesarji in kolesarke so se preko kolesarskih aktivnosti pripravljali na varno vključitev v promet, obenem pa so se še potegovali za privlačne nagrade. 

Poleg ozaveščanja pa je bil letos namen projekta tudi izpostaviti kolo kot trajnostno prevozno sredstvo in tako spodbuditi mlade, da svoj prosti čas preživijo aktivno.

Učenci analizirali nevarne točke v svojem kraju

Učenci, ki so se v letošnjem šolskem letu pripravljali na izpit so analizirali nevarne točke v svojem kraju in predstavljali pozitivne primere kolesarjenja v svoji občini. 

Tako so na ustvarjalen način razmišljali o različnih prometnih situacijah. 

Ostali učenci pa so svoje znanje o varnosti v prometu predstavili tako, da so pripravili priporočila za odpravo prometnih pomanjkljivosti v šolski okolici, obenem pa so s kolesarjenjem v svojem prostem času svoji šoli nabirali kilometre. 

Odlično znanje so pokazali učenci Osnovne šole Olge Meglič

Letošnje tekmovanje je potekalo v treh kategorijah. Prva je namenjena učencem, ki so se pripravljali na kolesarske izpite. 

V tem sklopu je prvo mesto zasedla Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž, drugo mesto Osnovna šola Prestranek in tretje mesto Osnovna šola Toneta Tomšiča Knežak. 

Drugi sklop je bil namenjen učencem od prvega do devetega razreda. V tem sklopu je prvo mesto zasedla Osnovna šola Rudija Mahniča - Brkinca Pregarje, drugo mesto Osnovna šola Dragomelj in tretje mesto II. Osnovna šola Celje. 

Tretji sklop je bil namenjen šolam, ki so opravljale naloge iz obeh zgornjih kategorij. Prvo mesto je zasedla Osnovna šola Jurija Vege Moravče, drugo mesto ptujska Osnovna šola Olge Meglič in tretje mesto Osnovna šola Selnica ob Dravi. 

Osnovna šola Olge Meglič je tako dobila 600 evrov donacije in praktično nagrado za šolo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice