Foto: Spletna stran osnovne šole Ludvika Pliberška
Nacionalni inštitut za javno zdravje je Osnovno šolo Ludvika Pliberška obvestil, da je eden od tamkajšnjih učencev pozitiven na covid-19.

»Učenec je pozitiven, ni pa zbolel. Nacionalni inštitut za javno zdravje je že opravil epidemiološko oceno tveganja in preveril ukrepe. Glede na to, da so bili ukrepi upoštevani, ni neke neposredne nevarnosti za druge učence, kljub temu pa smo se zaradi previdnosti odločili, da gredo vsi skupaj za 14 dni v karanteno,« je za Mariborinfo pojasnila ravnateljica šole Osnovne šole Ludvika Pliberška Lidija Todorović.

Se bodo ti učenci šolali od doma? »O tem se bom še posvetovala, ampak po vsej verjetnosti ja,« je še pojasnila učiteljica.

Razred in razredničarka v karanteno

»Ker so bila navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede preventivnih ukrepov v celoti upoštevana, ni nevarnosti za druge učence. Zaradi varnosti in da bomo vsi bolj mirni, pa smo se določili, da bo razred in razredničarka, kjer je bil učenec pozitiven, v karanteni. Starši učencev, ki bodo v karanteni bodo v kratkem dobili navodila glede izvajanja karantene,« so še sporočili iz šole.   

Vsi ostali učenci lahko obiskujejo šolo ob upoštevanju preventivnih ukrepov, kot je to bilo do sedaj.

»Vsi si želimo, da naša šola ne bi bila prva, kjer se je pojavil posamičen primer, a smo že tukaj. Upoštevali bomo vsa navodila in priporočila ter se medsebojno obveščali, kot tudi do sedaj. Razumljivo je, da smo vsi zaskrbljeni, saj se le počasi navajamo na drugačen način življenja in dela, ki ga je povzročil virus in s tem postal del našega vsakdanjika,« še dodajajo na šoli.

»Želim, da bi nam s skupnimi močmi uspelo premagati tudi to izkušnjo in predvsem, da bi se vse dobro zaključilo za vse udeležene,« pravijo.

Učenec ni imel tesnega stika z drugimi otroki

Za dodatne informacije smo se obrnili tudi na Nacionalni inštitut za javno zdravje, kjer so za Ptujinfo potrdili, da so se po ogledu šole in opravljenem epidemiološkem poizvedovanju iz previdnostnih razlogov odločili zapreti zgolj razred, ki ga je učenec obiskoval. 

»Z drugimi otroki na šoli tesnega stika ni imel. Šola je dobro poskrbela za ustrezne higienske ukrepe in danes po navodilu dežurnega epidemiologa predlagala, naj učenci tega razreda ostanejo doma, dokler ne prejmejo nadaljnjih navodil,« dodajajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Trenutno pripravljajo še obvestilo za starše, ki jih bodo tudi posamično telefonsko kontaktirali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice