Za Rokom Černicem, mladim zbiralcem dresov, ki se je ljudem v srce zapisal z dobrodelnimi dražbami in drugimi akcijami, žaluje Maribor, slovenska nogometna javnost in vsi, ki so ga poznali.

21-letni Rok Černic je veliko prezgodaj zapustil mamo, prijatelje in znance. Mladi dobrodelnež je v Mariboru slovel kot eden največjih navijačev vijoličastega kluba. Za sabo je imel težko življenjsko zgodbo, a to ga ni ustavilo, da ne bi pomagal ljudem v stiski. V nogometu je našel uteho in navdih. 

Njegove vijoličaste sestre in brati so se mu že poklonili s prižigom 21-ih sveč na južni strani Ljudskega vrta za njegovih 21 let. 

Nogometna javnost pretresena: »Pridejo trenutki, ko rivalstvo ni pomembno.« 

»Fanta plemenitega, vijol'čnega srca, ki je humanitarnosti podaril novo dimenzijo, ni več z nami. Groza, krutost usode v najhujši obliki in tisoč vprašanj, zakaj ... Rok, počivaj v miru! Spomin nate bo vedno živ. Sočustvujemo z bližnjimi in izrekamo globoko sožalje svojcem,« so v spomin Roku zapisali v NK Maribor

Na mladega Roka so se spomnili tudi v drugih slovenskih nogometnih klubih ...

Humanitarček: 16. januar bo še vedno njegov dan

»Pomagal nam je obuti preko 2000 brezdomcev z nogavicami ... Se vsako jesen spomnil ob dnevu brezdomcev in nakupil priboljške ter se manj kot 24 ur nazaj spraseval, kaj in komu 'bomo pomagali letos',« se mladega Roka spominjajo v humanitarnem društvu Humanitarček.  

V akciji 30 dni za 30 srčnih dejanj bodo zato 16. januar - datum, ko je Rok praznoval rojstni dan - posvetili njemu in zbirali nogavice za brezdomce. Tako kot je to počel on.

Rok, ne bomo te pozabili.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice