Že osma Danica bo postregla s pravim glasbenim navdušenjem. Najprej Alfi Nipič, nato veliki brezplačni koncert slovenskih rock'n'roll zvezd.

V Domu Danice Vogrinec vsako leto pripravijo glasbeno prireditev Danica, ki povezuje mlado in staro. Lani so tako babice in dedki iz Doma Danice Vogrinec na odru zapeli skupaj z Borom Đorđevićem iz Riblje čorbe, letos pa bo gostov še več.

Na že tradicionalni, osmi izvedbi Danice bo 24. maja glavni nastopajoči Alfi Nipič, ob njem pa bodo zbrane vrteli še Alpski kvintet, Avsenik tercet, Poskočni muzikanti in Die Untersteirer ter Waidhofner Buam. Vstopnice so že v prodaji, za 12 evrov pa si jih lahko zagotovite na Eventimu ali v kavarnici Doma Danice Vogrinec na Pobrežju.

Slovenske legende na velikem brezplačnem koncertu

To pa še ni vse. Dva dni zatem se bo odvil koncert Oma, deda & rock n' roll. Upokojenci bodo pripravili veliki open air koncert, ki bo povsem brezplačen. V petek so razkrili, da bodo z rock'n'rollom upokojence in tudi druge zbrane navduševali Peter Lovšin, Zoran Predin in Vlado Kreslin.

»Pisalo se je leto 2000, ko smo na glas peli »Sam en majhen gol mi dej« in »Slovenija gre naprej«. Osemnajst let kasneje pojemo malo drugače, saj na DANici vsaka generacija skače,« so nastopajoče na koncertu Oma, deda & rock'n'roll napovedali v Domu Danice Vogrinec.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice