Tokrat se je urbani plezalec lotil zgradbe Mercatorja in prostorov, kjer se zbirajo posamezniki na dnu družbene lestvice.

Že večkrat smo poročali o urbanem plezalcu, ki je avtor številnih adrenalinskih podvigov v Pomurju. Tako se je povzpel na Mlinopekov silos, raziskoval notranjost propadle Mure, lotil pa se je tudi odkrivanja dvorca Matzenau v Prosenjakovcih. Želja po novih podvigih je bila prevelika, zato ga niti epidemija koronavirusa ni ustavila pri novem drznem projektu, ki mu je pognal kri po žilah.

Za svojo novo točko si je izbral stavbo, kjer je bila nekoč uprava Potrošnika, danes pa je v prostorih zgradbe zbirališče brezdomcev, narkomanov in drugih marginaliziranih družbenih skupin. 

Stavba, ki ni v ponos mestnemu središču

Kot nam je dejal anonimni drznež, si je to stavbo izbral predvsem zaradi tega, ker ima na njo spomine iz otroštva, poleg tega pa se mu zdi nenavadno, da je lahko v središču mesta, v bližini policije, sodišča, cerkve in hotela, zgradba v tako obupnem stanju, ki jo koristijo razni sumljivi osebki. 

»Enkrat so bili celotni prostori v dimu in sem že hotel poklicati policijo, ampak mi je prijatelj razložil, da le 'topijo' drogo in se od tega kadi,« nam je zaupal in dodal, da je ob raziskovanju bil priča marsičemu, med drugim prepiru brezdomcev, največji adrenalinski šok pa je doživljal ob plezanju na streho zgradbe, saj je v neposredni bližini policijska postaja. 

Kot ponavadi, je tudi tokrat svoj podvig dokumentiral s številnimi fotografijami in kakovostnim videoposnetkom, ki ga je posnel v ločljivosti 4K s pomočjo drona. Velja pa ponovno poudariti, da gre za skrajno nevarno početje, in mnogi podobni podvigi po svetu so se končali tudi s smrtjo.

Pozor, nekateri prizori niso za občutljive posameznike.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice