Novembrske lokalne volitve se vztrajno približujejo. Trenutno se za županski stolček bori 8 kandidatov, med kateri je tudi ženska predstavnica. Se jim bo pridružil še kdo?

Andrej Čuš, nekdanji poslanec v državnem zboru, ki se na zadnjih državnozborskih volitvah s svojo stranko Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ni uspel prebiti v parlament, je med prvi javno razkril, da se poteguje za župana mestne občine Ptuj. 

»Prepričan sem, da bom zelo pomemben igralec na Ptuju. Tri, štiri leta nazaj smo zagovarjali spremembe, a ugotavljamo, da so to bile spremembe na slabše, ne na bolje. Zato je naša moralna dolžnost, da se zdaj odzovemo,« je še pred državnozborskimi volitvami za Ptujinfo povedal Čuš, ko je že potrdil, da razmišlja o kandidaturi za župana.

Dolgoletni župan Mestne občine Ptuj Štefan Čelan je potrdil, da se bo ponovno podal v boj za mesto župana. Stolček mu je na zadnjih volitvah izmaknil aktualni župan Miran Senčar, ki se po zaključku mandata, kot je že potrdil, vrača nazaj v podjetniške vode in se za vnovični mandat ne bo potegoval. 

»Pričakujem zmago na volitvah in potem naprej tako, kot preteklih dvanajst let,« nam je odločno dejal Čelan. 

Stranka SD bo v boj poslala aktualno mestno svetnico Nuško Gajšek, ki je letos kandidirala že na parlamentarnih volitvah, sicer pa je zaposlena kot strokovna sodelavka v poslanski skupini SD. Diplomirana politologinja je sicer ena aktivnejših ptujskih mestnih svetnic, kot pravi sama, pa so ji pretekla štiri leta dala veliko novih znanj, izkušenj in vpogleda v lokalno skupnost

»Spremljala sem, kako delujejo strukture. Tiste, ki delajo za nas, ali kot pogosto slišimo kritike v javnosti, ki naj bi delale za nas. Z načinom dela nisem bila zadovoljna. Verjamem, da se da delati drugače, zato sem se odločila za kandidaturo,« je pojasnila Gajškova, ki želi ponuditi drugačen način dela - odprt, iskren, a odločen.

Med kandidati za ptujskega župana bo na letošnjih lokalnih volitvah tudi odvetnik Igor Majnik, ki mu je ob podpori liste Ptuj je naš že uspelo zbrati potrebne podpise občanov.

»Prepričan sem, da bomo najmočnejša opcija v naslednjem mestnem svetu, kar je tudi moj glavni cilj na volitvah. Smo najmlajša opcija z najstarejšim kandidatom za župana, kar se mi tudi ne zdi slaba kombinacija,« je dejal Majnik, znan tudi po tem, da je pred dvema letoma na eni od javnih prireditev skušal obračunati z aktualnim županom Miranom Senčarjem. O tem je dejal, da se pravi moški zmenijo v kavarni in ne odhajajo po pravico na sodišče, kot je zdaj moderno.

Kandidaturo za ptujskega župana pa je septembra potrdil tudi sedanji podžupan Gorazd Orešek iz županove liste Za Ptuj. Kot je razvidno iz njegove predstavitve, bo kampanja tako kot pred štirimi leti usmerjena predvsem v obračun s prejšnjim županom Štefanom Čelanom. V boj za županski stolček so se podali še Rajko Fajt, ki bo nastopil kot kandidat SDS, Dejan Dokl iz SMC, Nsi pa naj bi za kandidata potrdila Janeza Rožmarina.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice