Pred nekaj dnevi je požar sedmim družinam pri Veliki Nedelji uničil domove. Z dobrodelno akcijo so zanje zbirali vse potrebno.

V preteklih dneh je v prostorih PGD Senešci potekala dobrodelna akcija, na kateri se je zbiralo vse, kar po hudem požaru potrebuje sedem družin, ki so ostale brez doma

"Odločili smo se, da vsaj malo olajšamo življenje družinam in tako smo izpeljali dobrodelno akcijo, kjer smo zbirali predvsem hrano z daljšim rokom uporabe, stvari za osebno higieno, oblačila, prav tako pa se je nabralo nekaj pohištva," so nam povedali organizatorji.

Dobrodelna akcija je bila zelo uspešna, saj so ljudje donirali kar 680 kilogramov hrane, 110 litrov mleka, 200 litrov olja in 12 škatel stvari za osebno higieno. Vse to so nato razdelili med družine.

"Kar pa je ostalo, smo porazdelili med Rdeči križ in Karitas. Ob tem bi se zahvalili vsem članom PGD Senešci, ki so nam odstopili svoje prostore in za pomoč, da smo lahko dobrodelno akcijo izpeljali. Hvala tudi vsem Slovenkam in Slovencem, ki ste darovali pomoči potrebnim družinam," so se organizatorji tudi v imenu družin zahvalili vsem, ki so priskočili na pomoč.

V okviru akcije je sicer tudi Nika Zorjan podarila postelji z nastopa na Emi, prav tako pa sta za družine prispevala Zmago Jelinčič in Maja Hausman.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice