Okužbe s koronavirusom so žal zabeležili tudi v Domu upokojencev Ptuj, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih. Kakšno je tam trenutno stanje?

V sredo, 18. novembra 2020, je bilo v Domu upokojencev Ptuj s koronavirusom okuženih 129 stanovalcev in 42 zaposlenih. Delež okuženih stanovalcev je znašal 18 odstotkov.

Včeraj, 19. novembra 2020, pa so okužbe potrjene pri 152 stanovalcih in 43 zaposlenih.

S koronavirusom je okuženih 23 odstotkov vseh stanovalcev Doma upokojencev Ptuj.

Od okuženih stanovalcev ptujskega doma upokojencev jih je 33 hospitaliziranih, 119 pa v rdečih conah v enotah Ptuj in Muretinci. V slednji enoti so rdečo cono vzpostavili za osebe z demenco.

Včeraj je umrl en stanovalec Doma upokojencev Ptuj, okužen s koronavirusom.

Vzpostavili so vse potrebne protokole, a se širjenje okužbe ne zaustavi

V rdečo cono za osebe z demenco v Muretincih so včeraj namestili 20 na novo okuženih stanovalcev. Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je povedala: »Preseneča nas dejstvo, da so bili vsi ti stanovalci prvič testirani pred enim tednom, 10. novembra, in so bili negativni. 18. novembra so bili ponovno testirani in je bila okužba potrjena pri 22 stanovalcih. Vsi so bili asimptomatski, pri prvem in drugem testiranju.«

Tudi v enoti Ptuj so imeli primer, da je bila asimptomatska stanovalka testirana v torek in negativna, v četrtek pa pozitivna.

Okužene stanovalce v rdeči coni spremlja zdravnik Zdravstvenega doma Ptuj. Vse, ki se jim stanje poslabša, napoti v bolnišnico.

Okužbe s koronavirusom so doslej potrdili v enotah Ptuj, Kidričevo in Muretinci. V enotah Juršinci in Koper okužb ni.

V Domu upokojencev Ptuj so zagotovili, da imajo osebne varovalne opreme dovolj ter da so zagotovili vse potrebne mehanizme in protokole za preprečevanje prenosa okužbe, a se proces kljub temu ne zaustavi.

Vir: Dom upokojencev Ptuj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice