Po božičnem trojnem umoru v Gerečji vasi so domačini še vedno pretreseni in zaviti v molk. V tragediji je umrla tudi 58-letna učiteljica Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj, kamor se sedaj stekajo njeni užaloščeni učenci ...

Gerečja vas je po tem, ko je družinsko praznovanje božiča presekal grozljiv zločin, zavita v molk.

Na ta kruti dogodek danes opominja le še črna zastava pred gasilskim domom in na stotine sveč, ki so zasvetile pred hišo umrlih, pa tudi na oknih domov vseh vaščanov Gerečje vasi in okolice. 

»V znak spoštovanja smo včeraj po celotni Gerečji vasi in občini prižgali svečke in ugasnili luči. Moram dodati, da so se vsi tega držali, to pomeni, da je bila ta družina pri nas res izjemno spoštovana,« nam zaupa Stanislav Glažar, župan občine Hajdina. 

Sveče so zagorele tudi pred Osnovno šolo Ljudski vrt Ptuj, kjer je 58-letna pokojna službovala 28 let

»Danes sem prišel prižgat svečko za mojo učiteljico za naravoslovje, ki je bila zelo vredu,« nam zaupa Staš Sladnjak

»Mene je učila v osnovni šoli pred dvajsetimi leti. Bila je zelo vredu, prijazna, za vsakega učenca se je potegovala,« pa se žrtve spominja Boštjan Bizjak

Se pa učenci od srčne učiteljice poslavljajo tudi s čustvenimi zapisi v knjigi. To so le nekateri od mnogih: 

Kot pravi ravnateljica Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj Tatjana Vaupotič Zemljič, je bila žrtev učiteljica v pravem pomenu besede. Plemenit človek in izjemna učiteljica. 

»Imela je izjemno plemenito srce, bila je srčna učiteljica, srčen človek, med učenci in sodelavci je bila neverjetno priljubljena in to dokazuje tudi to, da prihajajo učenci in prižigajo sveče pred šolo. Odprli smo žalno knjigo na spletni strani, kjer izjave dokazujejo njeno človeško veličino in resnično smo pretreseni in resnično ne moremo razumeti, da je mogoče, da se je zgodilo kaj takega,« nam zaupa ravnateljica.

Vsi sodelavci so se pokojni učiteljici danes poklonili na žalni slovesnosti, ki so jo zaradi epidemioloških razmer izpeljali preko zooma. A ravnateljica je prepričana, da to ni edina oblika spomina nanjo, saj bo, kot pravi, pokojna ostala svetel vzor tega, kakšen človek mora biti dober učitelj.

»V vseh teh letih ni bilo dneva, da ne bi prihajala v šolo nasmejana, da ne bi otrokom in sodelavcem povedala, da nas ima rada, da ne bi koga objela, da ne bi poslušala težav, ki so jih imeli otroci in ne glede na to, da se je v svojem osebnem življenju spopadala z velikimi težavami, ki so jih imeli zaradi družinskih razmer, tega nikoli ni pokazala, nikoli ni pokazala, da je prizadeta, ampak je vsem pomenila vir navdiha, vir topline, človeške ljubezni in srčnosti,« še dodaja ravnateljica.
 

Spomnimo ...

Do družinske tragedije, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, je prišlo na božično popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico.

Osumljenega za božični trojni umor v Gerečji vasi v občini Hajdina, ki so ga po dejanju odpeljali v bolnišnico, doslej še niso prepeljali pred dežurnega preiskovalnega sodnika, so za STA povedali na Policijski upravi Maribor, kjer za zdaj več podrobnosti o tragičnem dogodku še niso sporočili. O tem bodo predvidoma spregovorili v torek.

Kot poročajo mediji, je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje prav tako podlegla poškodbam v bolnišnici.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice