V Južni Koreji so danes zabeležili najmanjše število novih primerov okužbe z novim koronavirusom v skoraj mesecu dni.

Kot je sporočil južnokorejski center za nadzor in preprečevanje bolezni, so zabeležili 64 novih okužb, kar je najmanjši porast okužb po 25. februarju. Skupaj se je v državi doslej okužilo 8961 ljudi.

Zaradi koronavirusne bolezni 19 je danes umrlo še sedem ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skupaj je tako v Južni Koreji zaradi koronavirusa umrlo 111 ljudi. Večina so po navedbah centra za nalezljive bolezni starejši pacienti, ki so pred tem že imeli kakšno kronično bolezen.

V Južni Koreji se tako nadaljuje trend padanja okužb, ki se je začel prejšnji ponedeljek, ko so v tej državi s 74 novimi primeri zabeležili najmanjši dnevni porast okužb, poroča dpa.

Južnokorejske zdravstvene oblasti izvajajo obširno testiranje med 210.000 privrženci verske sekte Shincheonji, kjer je žarišče epidemije, poroča južnokorejska tiskovna agencija Yonhap. Približno 60 odstotkov potrjenih okužb je namreč povezanih z omenjeno versko sekto v mestu Daegu na jugu države. Med vsemi novimi primeri okužbe so jih v tem mestu zabeležili 24.

Medtem pa se je v Južni Koreji povečalo število okuženih, ki so prispeli iz tujine, in sicer s 13 na 47. Država je zato uvedla dvotedensko karanteno za vse, ki prihajajo iz Evrope, tudi če nimajo simptomov okužbe, poroča dpa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice