Fotografija je simbolična.
2. oktobra v Sloveniji obeležujemo dan klinične kemije in laboratorijske medicine, zato bodo številni laboratoriji po državi svoja vrata odprli radovednežem. Tudi na Ptuju!

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj bodo jutri, 2. oktobra, med 8. in 14. uro v pritličnih prostorih laboratorija pripravili dan odprtih vrat.

»Svetovni dan klinične kemije in laboratorijske medicine bomo obeležili tudi v naši bolnišnici, saj bomo svoja vrata odprli za vse, ki se bodo tega dne želeli testirati,« so povedali v ptujski splošni bolnišnici.

Testirali bodo glukozo, holesterol in urin. Odvzemi krvi bodo brezplačni, morajo pa pacienti v laboratorij priti tešči. Na lanskoletni dan odprtih vrat ptujskega laboratorija je na odvzem krvi prišlo več kot sto ljudi.

Foto: Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj

V ptujskem laboratoriju letno opravijo okoli milijon preiskav

Oddelek za laboratorijsko diagnostiko, ki ga vodi Mojca Završnik, je samostojna enota Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. V njem izvajajo številne preiskave za potrebe bolnišnice in zunanjih naročnikov. Na oddelku letno opravijo približno milijon preiskav.

Laboratorijsko medicinsko dejavnost bodo z dnevom odprtih vrat predstavili širši javnosti. Analizni rezultati so namreč izjemnega pomena, saj prispevajo kar okoli 70-odstotni delež pri odločitvah o diagnozi in zdravljenju bolezni.

Vir: Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

POZOR! Nevarnost (nepreverjen)

pred kemijsko medicinsko mafijo: lazne dijagnoze, okuzene igle, skodljiva cepiva, kraje osebnih podatkov, tatvine organov, falsificirani testi, ...

Starejše novice