Iz Doma starejših občanov Ljutomer prihajajo dobre novice.

Iz Doma starejših občanov Ljutomer so sporočili, da se razmere počasi normalizirajo. Trenutno je na nov koronavirus pozitivnih še 11 stanovalcev, njihovo počutje je dobro. V domu pričakujejo, da se bo v naslednjih dneh številno okuženih še zmanjšalo.

»Veliko olajšanje za stanovalce ljutomerskega doma za starejše je tudi to, da lahko pod nadzorom občasno zapustijo svoje sobe in se sprehodijo po domskem delu parka,« so razkrili v Domu starejših občanov Ljutomer.

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske. Te bodo pričeli izvajati postopoma v naslednjem tednu, ko bodo izpolnjeni tudi vsi ostali pogoji. V začetku tedna bodo o načinu izvajanja obiskov obvestili tudi svojce.

Sodelujejo s strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor

Danes se je sestala koordinacijska skupina, na kateri sta sodelovali tudi predstavnici Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstva za zdravje. Na sestanku so analizirali delo v zadnjem tednu, pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb  jim pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Ugotovili so, da se njihov sistematično pripravljen plan uspešno uresničuje in da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, rezultat enotedenskega dela je skorajšnja normalizacija stanja v domu. Pristop mariborskega univerzitetnega kliničnega centra, ki svoje znanje ob delu in z vzgledom prenaša na zaposlene v domu in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit.

Vodstvo doma ni skrivalo zadovoljstva in se je vsem prisotnim zahvalilo, še posebej za mentorski pristop zdravstvenih strokovnjakov, ki prenašajo svoje znanje in izkušnje glede zahtevnega obvladovanja okužb na zaposlene v Domu starejših občanov Ljutomer.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice