Humanitarček se je odločil, da na prav poseben način obeleži dan žena ...

Prva poteza društva za promocijo humanitarne dejavnosti Humanitarček je tradicionalna akcija malih paketkov, ki vsebujejo kavo, čokolado in kakšno drugo malenkost. Slednje zavijejo in preko društva pošljejo starostnicam.

»Za starostnice dobra stara Barcaffe kava še vedno predstavlja dobesedno prestiž, zato smo se že pred leti odločili, da s to malo gesto obdarimo vse naše starostnice. Marsikatera niti ne ve, da je darilce naše, ko ga prinese poštar. Še posebej veseli smo, da je #projektVida v ljudeh v preteklih mesecih toliko odprl oči, da so začeli starostnice iskati kar sami. Včasih nam javijo naslov, pogosto pa jih obdarijo kar sami,« je povedala Marjana Kos, ena od začetnic akcije. 

Druga akcija pa je novost. 6 in 7. marca bodo namreč omogočili topel, dostojen obrok ženskam v Mariboru.

»Nihče ne bo imel občutka manjvrednosti!«

»V vseh teh letih smo si želeli, da bi v našem rodnem mestu Mariboru lahko dan žena praznovali na prav poseben način. Dostojno, dostojanstveno. Letos imamo možnost, da s pomočjo donatorjev in Restavracijo Interspar ženam, ženskam omogočimo 'kosilo zunaj'. Po njihovi izbiri. Naše izkušnje namreč kažejo, kako velik nasmeh namreč nariše krožnik dolgo želene hrane. Kosilo zunaj domačega omizja. Verjamemo, da bo ta objava dosegla predvsem tiste, ki si slednjega res ne morejo privoščiti in ne bomo 8. marca ostali razočarani zaradi eventuelnih zlorab. Vabljene so mamice samohranilke, starostnice - vnuki, sosedje, prijatelji, povejte jim!. Koncept je takšen, da obljubimo, da ne bo nihče imel občutka manjvrednosti,« je povedala Nina Šraj, sicer lastnica Galerije Kreativnih, kjer od oktobra v okviru #projektVida poteka medgeneracijsko druženje v sklopu #pletemoSsrcem. 

Predsednica društva, aktualna Slovenka leta, Ninna Kozorog, je povedala, da o zlorabah ne razmišljajo. »Če je človek tako nizko padel, da bo našo akcijo izkoristil - jo pač bo. Nenazadnje zaspi vsak sam s seboj. Ampak mi ne razmišljamo o tem - preprosto verjamemo v dobro,« je pozitivna predsednica, ki obenem že napoveduje uradno otvoritev portala Vida, kjer bodo poskušali zbrati čim več uporabnih informacij za starostnike in kako pomagati starostnikom. 

Foto: Galerija Kreativnih

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice