V poznem popoldnevu je neurje najprej zajelo Koroško in predele Pohorja, nato pa še širše območje Štajerske. Najhuje je v Celju, kjer je padala debela toča. Kako je pri vas?

Potem ko so v ranem popoldnevi nevihtni oblaki dosegli severovzhod Slovenije in prizadeli predvsem območje Pomurja, se je v poznem popoldnevu neurje razbesnelo nad Koroško in Štajersko. Tako so na Goričkem iz več krajev poročali o toči v velikosti kar pet centimetrov in sodri med dežjem. Ponekod so med neurjem ostali tudi brez elektrike.

Naši severni sosedi so najhujše nevihte v preteklih urah sicer zabeležili na območju Jennersdorfa. Nevihte potujejo v smeri proti jugovzhodu, na Hrvaško, ozračje pa se bo na območju Slovenije predvidoma umirilo v prvem delu noči.

Najhuje v Celju

Popoldne je zelo močna nevihta nastala na zahodni strani Pohorja, od koder bralci poročajo tudi o toči. Iznad Koroške se je nevihtni oblak premaknil proti Štajerski in potoval preko Celja.

Neurje spremljajo naliv, močni sunki vetra in debela toča.

Neurje se je iznad Koroške pomaknilo nad Štajersko, preko Celja.

O toči poročajo v Svetem Primožu na Pohorju, Celju, Žalcu, Šmarjaku, Mislinji, Medlogu pri Celju in drugih okoliških krajih. V Mariboru je medtem za zdaj samo grmelo, neurje pa se je štajerske prestolnice za zdaj ognilo.

Toča v Celju (Foto: Karolina Leskovšek)

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice