Medtem ko je pohorske griče že nekoliko obarvalo, še bolj pa so to naredile zasneževalne naprave, pa tudi nižje ležeči stojimo na pragu zime. Neurje.si poroča, da nas v torek že čaka »resnejša snežna pošiljka«.

»O natančnih količinah predvidenega novozapadlega snega je še težko govoriti, saj bodo odločale tudi malenkosti v temperaturi, intenziteti padavin in natančni količini le teh. Snežinke bodo ponekod začele poplesavati že jutri popoldan in v ponedeljek, v torek zjutraj pa se bodo padavine od juga okrepile in zajele vso Slovenijo,« zapisujejo.

Občasno naletavanje snega že jutri

V današnji noči se bo v notranjosti Slovenije pooblačilo, tako nas čaka v vzhodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačna nedelja. Čez dan bo že ponekod na vzhodu in pa na Kočevskem občasno naletaval sneg, jutranje temperature bodo od -3 do 2 stopinji Celzija, dnevne pa bodo dosegale od 3 do 6 stopinj Celzija, poroča Neurje.si.

FOTO: Neurje.si

V noči na ponedeljek se bo oblačnost še zgostila, temu bo povsod sledil oblačen dan. V notranjosti države bo občasno tudi rahlo snežilo, pogosteje na vzhodu. Količina padavin bo zelo majhna, ponekod pa bo pihal severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, najvišje dnevne pa od -1 do 3 stopinje Celzija.

Padavine se bodo okrepile v torek zjutraj, Neurje poroča, da pričakujejo nekajurno močnejše sneženje. Ker bodo temperature predvidoma ugodne, se bo sneg oprijemal tudi cestišč. Na izpostavljenih mestih je možna tudi poledica, zato nikar na cesto brez ustrezne opreme. 

Čez dan naj bi se stanje na cestah nekoliko izboljšalo. Čez dan in predvsem popoldan bo namreč zaradi dotoka toplejšega zraka v višinah, ponekod sneg pričel prehajati v dež. To se bo najprej zgodilo v južni in vzhodni Sloveniji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice