Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 13. februarja, opravili 1062 PCR in 48.983 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 3601 novih okužb. To je 1928 manj okužb kot prejšnjo nedeljo. 

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1196 PCR in 68.486 hitrih antigenskih testiranj potrdili 4257 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 140.349 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 571 novih okužb

Največ novih okužb, kar 154, so zabeležili v Mariboru. Sledi Ptuj s 55 novimi okužbami ter Slovenska Bistrica s 33.

V občini Ormož so jih zabeležili 26, v Lenartu 21, v Dupleku 18, Pesnica ima 16 novih, občina Hoče - Slivnica 14 ter Gorišnica 13. 

Nove okužbe imajo tudi v Šentilju, Miklavžu na Dravskem polju, Selnici ob Dravi ter Dornavi, saj so zabeležili 12 novih okužb, po 11 pa jih imajo v občini Rače - Fram, Videm ter Markovci.

Po deset novih okužb beležijo občine Kidričevo, Majšperk in Cirkulane, po devet novih občini Poljčane in Sveti Jurij v Slovenskih goricah, osem novih pa imajo občine Ruše, Kungota, Starše in Hajdina.

Sedem novih primerov imajo v Benediktu, šest novih imajo v Oplotnici in Sveti Ani, pet novih v občinah Destrnik, Lovrenc na Pohorju, Sveti Tomaž in Juršinci, po štiri nove pa v Trnovski vasi.

Središče ob Dravi, Žetale in Sveti Andraž v Slovenskih goricah beležijo tri nove okužbe, kot zadnje pa so po dve novi okužbi zabeležili še v občinah Podlehnik, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Cerkvenjak in Zavrč.

Brez nove okužbe je tako le ena občina, in sicer občina Makole.

Najbolje kaže Svetemu Andražu

Najbolje kaže Svetemu Andražu v Slovenskih goricah, kjer imajo trenutno 112 aktivnih okužb, kar je najmanj v Podravju. 

Najslabše kaže Mariboru, saj beleži kar 6456 aktivnih okužb s koronavirusom.

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.891 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 178.951 posameznikov oziroma 54,5 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 89.315 oseb oziroma 27,2 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice