Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. oktobra, opravili 7367 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2145 novih okužb, gre za 29,1-odstotni delež okužb. Gre za najvišje število potrjenih okužb od 12. januarja, takrat so jih zabeležili 2104.

Opravljenih je bilo tudi 20.685 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 5230 PCR testiranjih potrdili 1669 novih okužb. Šlo je za 31,9-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 14.029 aktivnih primerov okužb.

Podravje s 313 novimi okužbami

Po številu novih okužb znova prednjači Maribor, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 89 novih okužb. Mariboru sledi Slovenska Bistrica z 33 novimi primeri, ter Ptuj z 29.

V Pesnici so potrdili 15 novih okužb, v Lenartu pa 14. 

Devet novih okužb beležijo občine Ormož, Hajdina in Kidričevo. Osem jih imajo v Oplotnici, sedem v Gorišnici, po šest pa v občinama Rače - Fram in Dornava. 

V občinah Šentilj, Hoče - Slivnica, Kungota, Starše, Videm in Majšperk so odkrili po pet novih okužb. Štiri nove okužbe imajo v Dupleku, Selnici ob Dravi, Sveti Trojici v Slovenskih goricah, Cirkulanah ter Svetem Andražu v Slovenskih goricah. 

Po tri okužbe beležijo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Žetale, Podlehnik in Sveta Ana. Dve okužbi imajo občine Ruše, Destrnik, Markovci, Središče ob Dravi, Juršinci, in Poljčane.

Kot zadnje so po eno okužbo potrdili še v Svetem Tomažu, Trnovski vasi, Lovrencu na Pohorju, Benediktu in v Zavrču. 

Brez novih okužb so tako tri podravske občine.

Najslabše kaže Mariboru, najbolje Sveti Ani v Slovenskih goricah

V Podravju najslabše kaže Mariboru, kjer imajo 667 aktivnih okužb, temu sledi Ptuj s 310 aktivnimi okužbami. 

Najmanj aktivnih okužb, in sicer pet beležijo v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 165.706 oziroma 50,4 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 155.547 posameznikov oziroma 47,4 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice