Slika je simbolična.
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 5. marca, opravili 5287 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 920 novih okužb, gre za 17,4-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 27.194 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 195.064. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.813. Na Covid-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj potrdili nove primere.

V Podravju 128 novih okužb

Največ novih primerov so včeraj zabeležili v mariborski občini, kjer imajo 40 novih okužb. Sledi občina Hoče - Slivnica z dvanajstimi in občine Ptuj, Slovenska Bistrica in Selnica ob Dravi z osmimi novimi primeri.

V Kidričevem imajo pet novih okužb, po štiri nove primere pa beležijo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Lenart, Rače - Fram, Sveta Ana in Starše.

Tri nove okužbe so potrdili v občinah Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Sveti Tomaž, po dve okužbo pa imajo v občinah Ormož, Pesnica, Šentilj, Cirkulane, Destrnik in Cerkvenjak.

Po en nov primer so zabeležili še v občinah Videm, Kungota, Ruše, Hajdina, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Gorišnica, Središče ob Dravi in Makole.

Brez novih primerov so bili tako včeraj v 13 podravskih občinah.

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 105,7. Po navedbah pristojnih je za prehod v rumeno fazo, v kateri je dovoljeno obratovanje gostinskih teras, potrebno doseči povprečje 93 okužb ali manj v zadnjih sedmih dneh. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice