Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 21. oktobra, opravili 6867 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1965 novih okužb, gre za 28,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 21.597 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR-testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6639 PCR testiranjih potrdili 1845 novih okužb. Šlo je za 27,8-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 16.038 aktivnih primerov okužb.

Podravje s 310 novimi okužbami

Po številu novih okužb prednjači Maribor, kjer so v zadnjem dnevu potrdili 86 novih okužb. Mariboru sledi Ptuj s 43, Slovenska Bistrica s 23, Ormož s 17, Kidričevo z 12, Lenart z 11 ter Pesnica in Markovci z desetimi okužbami. 

Hajdina beleži devet novih okužb. Po sedem novih okužb imajo občine Šentilj, Duplek in Videm, po šest pa Hoče - Slivnica, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Pet novih okužb ima občina Poljčane. 

Občine Gorišnica, Majšperk in Podlehnik beležijo po štiri okužbe, po tri pa občine Starše, Oplotnica, Dornava, Destrnik in Juršinci.

Ne nazadnje imajo dve novi okužbi v Kungoti, Žetalah, Miklavžu na Dravskem polju, Selnici ob Dravi in Trnovski vasi. Po eno okužbo pa imajo še v občinah Ruše, Lovrenc na Pohorju, Benedikt, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Cirkulane, Makole, Zavrč in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb so tako štiri podravske občine.

Najslabše kaže Mariboru, najbolje Svetemu Juriju

V Podravju najslabše kaže Mariboru, kjer imajo 715 aktivnih okužb, temu sledi Ptuj s 366 aktivnimi okužbami

Najmanj aktivnih okužb, in sicer štiri beležijo v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 172.503 oziroma 52,5 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 161.843 posameznikov oziroma 49,3 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice