Vlada je na današnji seji na Brdu pri Kranju pretresala aktualne epidemiološke razmere in odločala o morebitnih spremembah ukrepov.

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v določenih statističnih regijah, se v slednjih ukinjajo posamezne izjeme, ki so se sprostile pretekli teden.

Vlada je tako zaostrila ukrepe v dveh regijah, ki sta prešli v črno fazo, torej v Obalno-kraški in Zasavski regiji.

V teh dveh regijah se bo ponovno zaprlo vse, kar se je nedavno odprlo – specializirane prodajalne z otroškim programom, vulkanizerske in avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles. Prav tako se v teh dveh regijah zapirajo tudi knjižnice, muzeji in galerije.

V rdečih regijah dovoljena prodaja spodnjega perila in nogavic

V regijah, ki so v rdeči fazi ostajajo ukrepi enaki, kot so bili do sedaj, le da se doda ena sprostitev.

V odlok, ki začne veljati 30. januarja, se doda izjema, da se v prodajalnah, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, dovoli prodaja nogavic in perila. .

Statistične regije, kjer bo mogoče kupiti nogavice in spodnje perilo so Osrednjeslovenska, Podravska, Gorenjska, Koroška, Primorsko-notranjska, Pomurska in Savinjska.

Odločitev glede odprtja oziroma zaprtja šol in vrtcev je vlada preložila na jutri.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

JA_VA (nepreverjen)

Butalci na delu, odlocijo o tem, da ljudje v Obalno-kraski in Zasavski regiji ne rabijo nositi spodnjih gat in zoknov 😂😂😂
Crno se jim pise !!!

Starejše novice