Slika je simbolična. Foto: Jure Banfi
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 18. februarja, opravili 2427 PCR in 86.503 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 3731 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 2394 PCR in 75.198 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3771 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 88.411 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 550 novih okužb, daleč največ v štajerski prestolnici

Največ novih okužb v Podravju so zabeležili v Mariboru, kar 157. Sledi Slovenska Bistrica z 38 in Ptuj s 33 novimi okužbami s koronavirusom. 

24 novih okužb so zabeležili v občinah Ormož in Šentilj, v Lenartu in Rušah pa je bilo 22 novih primerov. 18 primerov je bilo tudi v občini Pesnica. 

17 novih primerov so zabeležili v občini Hoče - Slivnica, 16 v občini Duplek, 15 pa v občini Rače - Fram.  

Lovrenc na Pohorju je zabeležil 13 novih okužb, občini Miklavž na Dravskem polju ter Selnica ob Dravi pa 12. Deset novih primerov je bilo tudi v Staršah in Zavrču. 

Po osem novih okužb sta imeli občini Videm in Kidričevo, sedem pa občine Markovci, Hajdina ter Majšperk. Šest novih primerov je bilo tudi v občinah Gorišnica, Poljčane, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Dornava in Destrnik.

Občina Kungota je zabeležila pet novih primerov, Cirkulane, Sveta Ana, Središče ob Dravi in Trnovska vas pa štiri nove okužbe. 

Med zadnjimi z novimi okužbami sta občini Sveti Tomaž ter Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer so zabeležili tri nove okužbe, po dve pa jih imajo v Oplotnici, Podlehniku Juršincih, Sveti Trojici v Slovenskih goricah in Žetalah.

Za na konec pa še, po eno novo okužbo so potrdili v občinah Benedikt, Cerkvenjak in Makole. Vse podravske občine so zabeležile nove primere.

Najbolje še vedno kaže Žetalam

Po deležu aktivnih okužb v občinah pa najbolje še zmeraj kaže občini Žetale, kjer imajo 56 aktivnih okužb s koronavirusom. 

Daleč najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor, kjer imajo kar 4000 aktivnih okužb. Temu sledi Slovenska Bistrica, kjer jih imajo 1081. 

Kako je s precepljenostjo?

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 185.971 oziroma 56,6 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 179.203 posameznikov oziroma 54,6 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 90.358 oseb oziroma 27,5 odstotka prebivalcev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice