Fotografija je simbolična.
Vlada je na današnji seji zagotovila sredstva za pokrivanje obveznosti Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj v višini 320.529 evrov.

Vlada naj bi tako preprečila škodljive posledice nelikvidnosti na izvajanje programa javne zdravstvene dejavnosti.

Ptujska bolnišnica je leta 2017 na podlagi zakona o interventnih ukrepih iz državnega proračuna že prejela skoraj 6,2 milijona evrov za pokrivanje presežka odhodkov nad prihodki. Z decembrom 2017 je javni zavod vstopil v sanacijo. V inšpekcijskem nadzoru nenamenska poraba interventnih sredstev ni bila ugotovljena.

Zapadle obveznosti ptujske bolnišnice še naraščajo

Kljub izvajanju sanacije neporavnane zapadle obveznosti ptujske bolnišnice naraščajo. Na dan 12. decembra so znašale več kot 2,5 milijona evrov. Po podatkih ministrstva za zdravje to predstavlja 8,54 odstotka ocene celotnih prihodkov bolnišnice.

Vlada nalaga Sanacijski upravi Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, da pripravi predlog trajnejše rešitve za zagotovitev vzdržnega poslovanja in pripravi novelacije sanacijskega programa v letu 2020.

»Neporavnane zapadle obveznosti naraščajo zaradi nezadostnega financiranja zdravstvenih programov in storitev na sistemski ravni, neplačila preseženega programa storitev s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, plačila obveznosti iz naslova dolgoročnih kreditov za investicije, blagovnih kreditov za nabavo medicinske opreme in kratkoročnih posojil za zagotavljanje tekoče likvidnosti.

Splošna bolnišnica Ptuj je v težki likvidnostni situaciji, saj tekoča sredstva ne zadostujejo za pokrivanje vseh obveznosti, kar se kaže v motnjah dobave zdravil in drugega materiala, ogroženo pa je tudi že plačevanje davkov in prispevkov od plač in izplačilo samih plač,« so pojasnili na Ministrstvu Republike Slovenije za zdravje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Boro (nepreverjen)

Substance pa vseeno lahka pakirajo????

Starejše novice