Stanovanjski sklad Republike Slovenij bo sofinanciral gradnjo desetih novih stanovanj, ki bodo namenjena oddaji v neprofitni najem.

Na osnovi Programa sofinanciranja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 bo Stanovanjski sklad Republike Slovenije sofinanciral gradnjo večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici v občini Rogaška Slatina. 

Stanovanjski sklad je postal lastnik petih javnih najemnih stanovanj, ostalih pet bo v lasti Občine Rogaška Slatina.

Kako bodo videti stanovanja?

»Osrednji del objekta bodo predstavljale skupne komunikacijske površine in tehnični prostori, severno in južno pa bodo umeščene stanovanjske enote, shrambe in kolesarnica. Objekt bo imel simetrično dvokapno streho, ki bo v osrednjem delu prekinjena z ravno streho,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada.

V sklopu zunanje ureditve bo urejena parkirna površina, in sicer za deset parkirnih mest, mesto za ograjen ekološki otok ter peščeve in zelene površine.

Župan Branko Kidrič in direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec

Zaključek gradnje predviden maja prihodnje leto

»Gradbeno dovoljenje za stanovanjski objekt z zunanjo ureditvijo je bilo izdano lani decembra, pričetek gradnje je zdaj v juliju, zaključek pa je predviden maja prihodnje leto. Vsa stanovanja bodo namenjena oddaji v neprofitni najem. Prvi stanovalci bodo vseljeni drugo leto poleti,« je še povedal Remec. 

Cilj Programa sofinanciranja javnih najemnih stanovanj je do konca leta 2020 zgraditi 500 neprofitnih stanovanj. Sklad je že odobril 19,4 milijonov sredstev občinam in mestnim skladom za 393 stanovanj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice