Rovi pod Ptujskim gradom so vedno burili domišljijo prebivalcev in obiskovalcev Ptuja. V sredo, 10. julija, ob 13. uri bo v rovih potekala prva vinska degustacija v temi, kjer bo vsa pozornost namenjena brbončicam.

Temni in skrivnostni, kot hodniki vinskih kleti, ki se raztezajo pod mestnimi ulicami in hišami v katerih so nekoč prebivali pomembne vinogradniške družine in trgovci z vinom.

Degustacija v temi

Tokrat so jih obudili za čisto poseben namen. Morda nenavaden, pa vendar primeren. Kje drugje, kot v hladnem in temnem prostoru, tako zelo podobnem vinski kleti, je najboljše okušati žlahtno kapljico pridelano v okolici mesta.

In kako drugače ji nameniti vso pozornost, ki si jo zasluži, kot z omejitvijo drugih dražljajev in čutil. Vinsko degustacijo bodo izpeljali v temi. Vso pozornost bomo namenili brbončicam in se prepustili zgodbi in okusu vina najstarejšega mesta v deželi.

Vodil jih bo izkušeni degustator, za varnost in opremo bo poskrbljeno. Vse kar obiskovalci potrebujejo so topla oblačila, temperatura v rovu namreč ne presega 13 stopinj Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice