Kljub prepovedi tranzitnega prometa težkih tovornih vozil na nekaterih cestah na severovzhodu države, se zaradi izjeme prebivalci Spuhlje še vedno soočajo z več kot tisoč tovornjaki na dan. Prekipelo jim je, sprožili so tudi inšpekcijski postopek.

Direkcija za infrastrukturo je z junijem na severovzhodu države prepovedala tranzitni promet težkih tovornih vozil nad 7,5 tone preko Slovenije, ki zdaj s podravske avtoceste pot nadaljujejo po glavnih ali regionalnih cestah in nato predvsem preko mejnih prehodov Središče ob Dravi in Zavrč na Hrvaško. Na infrastrukturnem ministrstvu želijo s tem izboljšati varnost in kakovost bivanja lokalnega prebivalstva, hkrati pa mednarodni tovorni promet preusmeriti z državnih cest na avtocestno omrežje.

Podoben ukrep je marca sprejela tudi Hrvaška, ki je na nekaterih cestah prepovedala težka tovorna vozila. S tem je sive lase povzročila predvsem pomurskim prevoznikom, ki zaradi prepovedi ne morejo več uporabljati mejnega prehoda Petišovci, ki vodi do Murskega Središča. Zaradi prepovedi se tako prevoznikom pot v Medžimurje trikrat podaljša.

Varaždin in Medžimurje izvzeta, domačini nezadovoljni

Promet je odslej po regionalnih cestah na tem območju dovoljen le še za lokalni prevoz, ki ima izhodišče ali cilj v hrvaških županijah Varaždin ter Medžimurje in obratno, prav tako ne bo oviran tovorni promet z izhodiščem ali ciljem v Sloveniji. Omejitev tako velja za doslej precej obremenjena mejna prehoda Zavrč in Središče ob Dravi.

Toda domačini z rešitvijo niso zadovoljni, čeprav sicer menijo, da je korak v pravo smer. Jože in Marta Grabrovec, ki živita v hiši ob Ormoški cesti že z obupom kažeta razpoke na svojem domu. »Vse je razpokano, na notranji strani se vidi, da se temelji sesedajo,« pravita.

Še vedno več kot tisoč tovornjakov na dan

Življenje ob tej cesti je povsem degradirano, ponavljajo prebivalci, zanemariti ne gre niti varnostnih vidikov. Starejši imajo celo težave s hojo ob cesti. Domačini zato pozdravljajo prometni znak za prepoved tranzitnega prometa za težke tovornjake nad 7,5 tone, a v isti sapi ugotavljajo, da bistveno manj tovornjakov ni.

Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico obžaluje, da omejitev ne velja za tovornjake z območja Varaždina in Medžimurja. Prav ta tovorna vozila so po podatkih domačinov ključna.

»Brez dvoma, še vedno se tukaj pelje mimo najmanj tisoč tovornjakov na dan. Dejstvo, da so izvzeli Medžimurje, žal ne bo doprineslo k bistvenemu zmanjšanju težkega tovornega prometa na tej cesti,« ugotavlja vodja odbora Civilne iniciative za ptujsko obvoznico Sergeja Puppis Freebairn.

Sprožili inšpekcijski postopek

Ocenjujejo, da je zaradi prepovedi dnevno na tej cesti le okoli sto tovornjakov manj kot doslej, promet je zaradi količine tovornih vozil še vedno nevzdržen. Na inšpektorat za okolje in prostor je civilna iniciativa naslovila tudi zahtevo za izvedbo inšpekcijskega nadzora v zvezi s prekomerno obremenitvijo bivalnega okolja.

Obrnili so se tudi na varuha človekovih pravic, ki jih je napotil tudi na ta korak. Z vsemi sredstvi, ki so jim na voljo, bodo nadaljevali. Po uradnih podatkih direkcije za infrastrukturo je po tej cesti leta 2017 peljalo 14.020 vozil na dan, od tega 818 težkih tovornjakov, je v zahtevi poudarila Puppis Freebairn.

Ob tem je sicer država prepovedala tudi ves tranzitni promet težkih tovornih vozil, ki s štajerske avtoceste pot nadaljujejo naprej po regionalnih cestah preko mejnega prehoda Dobovec in mejnega prehoda Bistrica ob Sotli na Hrvaško. Direkcija je omejila tudi tranzitni promet na glavnih cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod ter ga preusmerila na avtocestno omrežje.

Zaradi izjeme pa so prebivalci ob Ormoški cesti in v Spuhlji še vedno priča vse večji onesnaženosti in hrupu, na hišah ob cesti pa so že vidne posledice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice