V občini Juršinci bodo v krožišču Gabrnik simbolično postavili zapestje z boksarsko rokavico in tri žabice.

V Sloveniji je krašenje krožišč postalo prava senzacija. Veliko je rondojev, na katerih lahko opazimo zanimive umetnine.

Za takšno spremembo prometnega križišča in ureditev krožišča so se odločili tudi v štajerski občini Juršinci, kjer bodo krožišču Gabrnik dodali prav posebno skulpturo. Ta bo simbolizirala vas in opominjala, da v njej živi izredno uspešen slovenski boksar.

Kdaj se bo začela realizacija težko pričakovane skulpture, smo povprašali direktorico občinske uprave Juršinci Sašo Golob Hodnik, ki nam je povedala, da je ideja vizualnega izgleda krožišča Gabrnik trenutno šele v izdelavi. Skulpturo načrtujejo postaviti še letos, vendar mora najprej izvajalec zaključiti z deli, ki se tičejo samega krožišča. 

Boksarska rokavica bo simbolizirala šport

Zapestje z boksarsko rokavico bodo postavili v čast svetovnemu boksarskemu prvaku Dejanu Zavcu, ki živi v Gabrniku. Na to so domačini zelo ponosni, o tej ideji se je po besedah Golob Hodnikove govorilo že kar nekaj časa.

Tri žabice ob boksarski rokavici pa bodo simbolizirale vas Gabrnik, saj gre - kot pravijo - za naravno značilnost tega območja. Prav v tej vasi je bilo nekoč zelo veliko žab, ki se imenujejo pukaže ali pukače, in so zeleno-rjave barve. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice