Slaba epidemiološka slika v Sloveniji se odraža tudi v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec.

Kljub doslednemu upoštevanju vseh navodil in priporočil so ponovno zabeležili nove okužbe.

Tokrat je bila na dislocirani bivalni enoti Rožengrunt v občini Sveta Ana covid-19 pozitivna ena zaposlena, zato so vse stanovalce preselili v sivo cono na sedež zavoda.

Rdeča cona ostaja na Depandansi C, kjer je nastanjenih 16 stanovalcev, en stanovalec je na bolnišničnem zdravljenju, od tega je 17 zaposlenih covid-19 pozitivnih.

V športni dvorani le še polovica stanovalcev

Slabo polovico zdravih stanovalcev, ki so bili nastanjenih v športni dvorani v Voličini, so že preselili na sedež zavoda, preostale bodo preselili, ko se bodo razmere v zavodu normalizirale.

Trenutno v zavodu nimajo kadrovskega primanjkljaja, prav tako imajo dovolj osebne varovalne opreme.

Stanovalci, nastanjeni v rdeči coni, se počutijo dobro in virus prebolevajo v lažji obliki, nekateri pa brez vidnih simptomov. 

»Za nami je prva adventna nedelja, zato so se zaposleni maksimalno potrudili, da so stanovalcem kljub poostrenim ukrepom pričarali praznično vzdušje. Stanovalce bomo v prihajajočem decembru 'razvajali' s sladkimi dobrotami, z več sadja in majhnimi pozornostmi. Naši animatorji se bodo potrudili, da bodo prazniki prijetni in radostni, nudena jim bo tudi dodatna psihosocialna pomoč,« je povedala direktorica Andreja Raduha

»Zavedamo se resnosti situacije, vendar jim obenem želimo omogočiti kar se da normalno bivanje in čim bolj mirno praznovanje prihajajočih praznikov, ki nam vsem veliko pomenijo,« je še dodala.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice