Slovence, ki se bodo v naslednjih dnev vrnili v domovino bodo v 14-dnevno karanteno namestili tudi v hotelu Diana.

Slovenske oblasti za danes iz Madrida načrtujejo letalski prevoz za novo skupino Slovencev, ki so obtičali v tujini. Vodja konzularne službe na zunanjem ministrstvu Andrej Šter je dejal, da je polet načrtovan ob 21. uri, letalo pa bo v Sloveniji pristalo okoli polnoči. Iz Skopja in Prištine pa naj bi danes prispeli letali s po petimi Slovenci.

Letalo bo najprej iz Zagreba v Madrid odpeljalo 80 španskih državljanov, iz Španije se bo vrnilo s 45 slovenskimi državljani, na njem pa bodo tudi madžarski, avstrijski in hrvaški potniki, je za Televizijo Slovenija pojasnil Šter. Dodal je, da bo najprej pristalo v Ljubljani, nato pa poletelo naprej do Zagreba, tako da bo tranzit treba zagotoviti le za Avstrijce, ki bodo iz Ljubljane odšli v svojo domovino.

Po besedah Kacina gre pri načrtovanem poletu iz Madrida za največji "humanitarni podvig". Kacin je na današnji tiskovni konferenci povedal, da bodo vsi takoj po pristanku odpeljani v svoje države, "za našo skupino pa je pripravljena karantena na novi lokaciji".

Sprejeli bi med 50 - 70 ljudi

Po naših informacijah naj bi Slovence, ki bodo prispeli v domovino, nastanili v murskosoboškem hotelu Diana. Informacijo je za Sobotainfo potrdil direktor hotela, Boštjan Serec.

Informacija drži. So v fazi dogovorov s civilno zaščito, po Paki v Velenju je tako na vrsti hotel Diana. Kdaj točno pridejo še ni znano, v naslednjih dneh oziroma tednih pa naj bi hotel Diana sprejel med 50 in 70 ljudi. Serec poudarja, da gre za zdrave ljudi, ki bodo po vrnitvi v Slovenijo preventivno v karanteni."

Serec še pravi, da je to edina možnost, da hotel obratuje v tem obdobju, saj bodo hoteli, ki se bodo odločili za to potezo, s strani države dobili nadomestilo. Prav tako so pa se tudi javili, da so pripravljeni nastaniti zdravstvene delavce.

Serec nam je še zaupal, da so poravnali večji del finančnih obveznosti, kar pomeni, da ne bo odpuščanj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice