Inšpektorji so v lanskem letu v 34 pekarnah po Sloveniji odkrili nepravilnosti, med njimi so tudi tri v Mariboru in okolici.

Po razkritju inšpekcijskih nadzorov v gostinskih lokalih so sedaj na voljo še podatki za nadzore v pekarnah. Poleg manjših nepravilnosti so inšpektorji odkrili tudi nekatere hujše.

Podatke so na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja pridobili v uredništvu 24ur.com, mi pa razkrivamo v katerih pekarnah na področju Štajerske so bile odkrite nepravilnosti. 

Problem predvsem nepravilno označevanje

V letu 2018 so inšpektorji odkrili nepravilnosti v naslednjih pekarnah, ki opravljajo svojo dejavnost in imajo svoj sedež v Mariboru in okolici:

  • Pekarna Lešnik, Ranče 106, Fram;
  • Pekarna Drava nova, Koroška cesta 5, Maribor (Drava promet nova);
  • Pekarna Aroma, Kardeljeva cesta 100, Maribor (Quotus).

Pri odkritih nepravilnostih gre predvsem za nepravilnosti na področju označevanja, higiene, neupoštevanja HACCP in podobno, bodo pa pekarne morale tudi zatreti insekte in škodljivce ter prostore s hrano ločiti od stanovanjskih prostorov.

Inšpekcijske zapisnike si lahko pogledate ob kliku na posamezno pekarno v spodnjem zemljevidu.

Zaradi kršitev so v Sloveniji sicer začasno zaprli tri pekarne, eni pa prepovedali uporabo večje količine moke. Najpogostejša kršitev, na katero so naleteli inšpektorji v pekarnah, pa je bila pomanjkljivo higiensko stanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice