Direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis je predstavil aktualno stanje, s katerim se trenutno srečujejo v bolnišnici.

Direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis je razkril, da so od petka do ponedeljka v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor odkrili okužbo s koronavirusom pri štirih zaposlenih in štirih bolnikih.

Gre za dva zdravnika, en zdravnik prihaja iz internega oddelka, okužen je tudi gostujoči zdravnik in dva delavca iz zdravstvene nege. Okuženi bolniki pa se nahajajo na nefrološkem, pljučnem in porodniškem oddelku, kjer je bolnica iz porodnišnice že bila odpuščena.

Skupno število zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, ki so trenutno v karanteni, je 31.

Direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Vojko Flis

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je trenutno na navadnem covid oddelku 22 bolnikov s koronavirusom, na covid intenzivnemu oddelku pa trije bolniki. Bolnišnica ima še 25 prostih kapacitet za bolnike s koronavirusom na navadnem oddelku in štiri na intenzivnem oddelku.

Samo v ponedeljek so v bolnišnici opravili več kot sto testov na okužbo, pri čemer bodo testiranja potekala tudi v nadaljnje. Pri tem pa Flis poudarja, da ima osebje bolnišnice še vedno težave pri odkrivanju vira okužbe, saj bolniki pogosto ne želijo razkriti, s kom so bili v stiku.

Graf stanja covid-19 bolnikov za obdobje 10. 7. 2020 – 28. 9. 2020.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice