Sobotni protest v Zgornjem Leskovcu je zalegel, a le deloma. Napovedana je gradnja dobrih 500 metrov pločnika, ostale zahteve pa za zdaj ostajajo neuslišane.

Prebivalci ob regionalni cesti proti mejnemu prehodu Zgornji Leskovec so minuli konec tedna z drugim protestom ponovno opozorili na nevzdržno prometno gnečo na omenjeni cesti, s tem pa tudi na poslabšanje prometne varnosti. Zahtevali so pločnike, javno razsvetljavo, ureditev počivališča s sanitarijami in koši za smeti, ukinitev usmerjevalnih tabel, brezvinjetni prehod na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje in tako dalje.

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) so v sodelovanju in usklajevanju z Občino Videm začeli s postopki za pridobitev projektne dokumentacije za ureditev 510 metrov pločnika v naselju Zgornji Leskovec. Za STA so povedali, da bodo predvidene površine za pešce potekale od priključka ceste k naselju Podlehnik do priključka, ki je okoli 120 metrov oddaljen od table, ki označuje konec naselja Zgornji Leskovec.

Na DRSI so regionalno cesto od Vidma pri Ptuju do mejnega prehoda Zgornji Leskovec na večini odsekov že temeljito obnovili, po zaključku turistične sezone pa načrtujejo še razširitev dveh preozkih prepustov oz. mostov. »Trenutno je v pripravi projektna dokumentacija, ocenjena vrednost gradbenih del pa znaša 46.360 evrov,« so razkrili na STA.

Župan občine Videm Branko Marinič je že na sobotnem protestu napovedal, da se s pol kilometra pločnikov nikakor ne nameravajo zadovoljiti: »Med drugim si v naselju Soviče želimo ureditev počivališča. Na DRSI so tam doslej postavili le dva koša za odpadke.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice