Prejšnji teden so policisti v vozilu tujih državljanov zasegli 107 pasjih mladičev, ki so jih domnevno z namenom preprodaje prevažali po pomurski avtocesti.

Čistopasemski psi vsaj osmih različnih pasem, ki so jih pri Italijanih odkrili na avtocesti iz smeri Pinc proti Mariboru v bližini izvoza Gančani, so bili strpani v zabojnike in kletke brez posod z vodo ali hrano, njihova vrednost pa naj bi se na trgu gibala okoli 60 tisoč evrov.

Odpeljani so bili v karanteno, iz Zavetišča za živali Mala hiša pa so že kmalu po prevzemu mladičev sporočili, da bodo po zaključenem delu policije in inšpekcije na voljo za posvojitev.

Kot kaže, bodo že kmalu dobili nov dom. V podjetju Veterinaria Murska Sobota so namreč zdaj potrdili, da v zavetišču, ki spada pod njihovo okrilje, jutri začenjajo z oddajo kužkov v posvojitev.

Cena za posameznega kužka bo po njihovih pojasnilih znašala 230 evrov, zanimanje pa je menda precejšnje.

Povpraševanje je namreč bilo veliko že pred samo izdajo obvestila in tudi mnoga druga zavetišča, pri katerih so ljudje zmotno iskali zasežene psičke, so bila preobremenjena s klici.
 

Kaj jim manjka?

Na spletnem portalu pesmojprijatelj.si medtem prav v povezavi z nenadnim navalom interesentov opozarjajo na kopico živali v slovenskih zavetiščih, ki več mesecev ali let čakajo na nov dom, vendar jim nihče ne posveča pretirane pozornosti. Ponekod povsem zdrave pse tako celo uspavajo. 

V zavetišču Mala hiša na posvojitev običajno čaka od 15 do 20 psov, vendar pa zanimanja za posvojitve vsaj med Pomurci menda tudi sicer ne manjka. V veterinarski ambulanti ga ocenjujejo kot vrhunsko.

"V regij uspemo dati v posvojitev 85 odstotkov psov, ki pridejo," razlagajo v ambulanti Veterinaria, kjer so tudi tokrat veseli odziva Pomurcev. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice