Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 16. septembra, opravili 6703 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1143 novih okužb, gre za 17,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 31.268 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6703 PCR testiranjih potrdili 1324 novih okužb. Šlo je za 19,8-odstotni delež.

V Sloveniji je trenutno 12.436 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Podravju 181 novih okužb

Največ novih okužb s koronavirusom so odkrili v Mariboru, kar 44. Sledita Slovenska Bistrica in Ptuj s 17 novimi okužbami.

Občina Dornava ima enajst novih okužb. V Ormožu so osem novih okužb, šest pa v občinah Videm, Markovci, Pesnica in Majšperk. 

Pet novih okužb beležijo v občinah Hoče - Slivnica in Lenart. Po štiri nove okužbe so odkrili v občinah Ruše, Šentilj, Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Tri beležijo v občinah Kidričevo, Gorišnica, Selnica ob Dravi, Oplotnica, Cerkvenjak, Benedikt in Destrnik.

Po dve okužbi imajo v občinah Duplek, Sveta Ana, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Po eno novo okužbo so odkrili v občinah Miklavž na Dravskem polju, Kungota, Poljčane, Starše, Juršinci, Zavrč, Trnovska vas, Makole in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je sedem podravskih občin, najbolje pa kaže Žetalam, kjer nove okužbe niso zaznali že od 11. avgusta. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice