Danes je na Ptuju potekal tradicionalni, že 15. Poli maraton, ki velja za eno največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji. 

Poli maraton z največjim piknikom v centru mesta, organizirano animacijo za najmlajše in pestrim spremljevalnim programom velja za eno najbolj okusnih športno-rekreativnih prireditev pri nas.

Več kot 4000 kolesarjev

Današnjega maratona, ki sta ga pripravila Perutnina Ptuj in Kolesarski klub Perutnina Ptuj, se je udeležilo približno 4000 kolesarjev vseh starosti z različnih koncev Slovenije in tujine. S Poli maratonom organizatorji spodbujajo gibanje in rekreacijo, ki je ob zdravem prehranjevanju pomemben del zdravega življenjskega sloga.

Udeleženci maratona so lahko izbirali med tremi različnimi trasami, dolgimi 2 kilometra, 21,2 kilometra ali 52 kilometrov, ki je vodila po gričevnati ali položni okolici Ptuja. 

Starti in cilji vseh treh tras je bil pred upravno stavbo Perutnine Ptuj.

Vsak udeleženec 15. Poli Maratona je ob nepozabnem kolesarsko-kulinaričnem doživetju prejel kolesarsko majico, plastenko vode ter ugodnosti pri nakupu v maloprodajah Perutnine Ptuj in ugodnost za kopanje v Termah Ptuj.

Kulinarične dobrote v središču mesta

Po koncu kolesarjenja so v prireditvenem šotoru na tržnici v središču mesta Ptuj udeležence čakale še kulinarične dobrote. Tradicionalno so organizatorji podelili nagrade in pokale najštevilčnejši ekipi, najstarejšemu in najmlajšemu udeležencu, najatraktivnejšemu in parašportniku. Med udeležence maratona so z nagradnim žrebanjem razdelili tudi pet koles in deset kolesarskih čelad znamke Specialized ter ostale praktične nagrade.

Dogajanje za najmlajše

Za najmlajše je bilo poskrbljeno pred Mestno hišo, kjer so pripravili bogat spremljevalni program, ki ga je vodila ekipa animatorjev. Otroci so na delavnicah na igriv način spoznavali cestno prometne predpise, sodelovali pri posebnem gibalnem programu, ki je bil namenjen promociji zdravega življenjskega sloga.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice