Foto: Jure Banfi
Z veleslalomsko tekmo za svetovni pokal v alpskem smučanju za ženske se je danes začela 55. Zlata lisica.

Na tekmi bo nastopilo šest Slovenk, med njimi tudi Ilka Štuhec, ki se bo v veleslalomu pomerila prvič v tej sezoni, pred popolnim napadom na še drugi naslov svetovne prvakinje v smuku 10. februarja v švedskem Aareju si želi nastopiti še doma. Prav Ilka je za domače občinstvo prvo ime današnjega veleslaloma za Zlato lisico.

Na lisičkinem veleslalomu so od Slovenk nastopile še Meta HrovatAna Bucik, Tina RobnikNeja Dvornik in Desiree Aljec. Na slalomu bodo Ana BucikMeta HrovatNeja DvornikMaruša FerkKlara Livk in Andreja Slokar. Prvi cilj pohorskega spektakla bo uvrstitev v drugo vožnjo. 

Shiffrinova vodi po prvi jakostni skupini, Hrovatova z zaostankom 1,59 sekunde

Prva slovenska adutinja lisičkinega veleslaloma Hrovatova je izžrebala startno številko 12. Povratnica po poškodbi Robnikova je prvo tekmo v tej zimi začela s številko 20, ljubljenka domačih navijačev Mariborčanka Ilka nosi startno številko 31, Neja Dvornik ima startno številko 57, Ana Bucik 61 in še ena domačinka Desiree Ajlec startno številko 65.

Prva se je na progo odpravila Tessa Worley, glavna favoritinja Američanka Mikaela Shiffrin je imela številko 4, od Slovenk je prva startala Meta Hrovat, s številko 12. Shiffrinova vodi po prvi jakostni skupini na veleslalomu za svetovni pokal v Mariboru.

Trenutni vrstni red:

1. M. SHIFFRIN (ZDA) 1:14,28 
2. P. VLHOVA (SLK) 1:14,76
3. T. WORLEY (FRA) 1:14,86 

8. M. HROVAT (SLO) 1:15,87 

23. I. ŠTUHEC (SLO) 3,62

33. T. ROBNIK (SLO) 4,84

Tekmo spremlja tudi predsednik republike Borut Pahor. Druga vožnja se bo začela ob 13. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice