Ob 10. obletnici festivala Arsana tudi dobrodelno.

Na mednarodnem glasbenem festivalu Arsana 2018 na Ptuju se že pripravljajo na otvoritev s kralji A-capella glasbe skupine Naturally iz Združenih držav Amerike, ki bo 20. julija na dvorišču minoritskega samostana.

Še več vrhuncev letošnjega festivala

Alenka Čuš, ki skrbi za stike z javnostjo, je sporočila, da med letošnje vrhunce festivala sodijo še Klemen Slakonja & All starts Orchestra, Tango story & Irena Yebuah Tiran, Vox Arsana & Vlado Kreslin, Papir, Patetico, Pliš, Bilbi, Severa Gjurin, Cubismo, Maja Keuc, Marko Črnčec trio, Sharp 6, Martin Belič, Magnifico in številni drugi.

Skupaj očistimo omare in razveselimo otroke

»Ob 10. obletnici organiziramo v sodelovanju z Rdečim Križem Ptuj, Radiem 1 in Pikapolonico veliko dobrodelno akcijo Za otroke Podravja (Haloze, Slovenske Gorice). Od 1. do 31. julija bomo vsak delovni dan, od 8. do 13. ure, na sedežu Rdečega križa Ptuj na naslovu Natašina pot 1/A (v prostorih gasilskega doma) zbirali oblačila, šolske potrebščine in igrače za te otroke. Zato vse vljudno vabimo, da se akcije po svojih najboljših močeh udeležijo ter skupaj očistimo omare in razveselimo podravske otroke,« je poudarila Čuševa.

Sicer pa lahko dobrodelno akcijo obiščete tudi na stojnici letošnjega Otroškega festivala Arsana, ki bo od 21. do 27. julija.

Letovanje otrok in številne prošnje

Marjana Cafuta, sekretarka Območnega združenja RK Ptuj, pa pravi: »Pred nami je poletni čas, ko bi radi starši poslali svoje otroke tudi na počitnice. Vsako leto organiziramo zdravstveno letovanje otrok v Punatu. Del letovanja sofinancira zavod za zdravstveno zavarovanje, del pa bi ga morali starši, ki pa vsi nimajo denarja, zato poravnamo njihov delež. Prav tako pred pričetkom šolskega leta dobimo številne prošnje staršev za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin, a nimamo nikoli dovolj za vse, kljub temu, da zaostrujemo kriterij za pridobitev.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice