Če ne veste, kaj bi počeli v teh prihajajočih turobnih dneh, smo za vas pripravili nekaj predlogov.

Ponedeljek, 25. 9. 2017

18.00 – Brata Grimm: Trnuljčica, produkcija Mestnega gledališča Ptuj, Mestno gledališče Ptuj. Trnuljčica je večna zgodba, ki vedno znova kliče po uprizarjanju, saj je to zgodba, ki jo mora spoznati vsaka nova generacija.

Sreda, 27. 7. 2017

11.00–21.00 – Lars & Sven Burgers, Foodtruck. Še zadnjič v letošnjem letu. Na Ptuju bo repriza Lars & Sven klasičnih burgerjev pred hipermarketom Ptuj (Špindlerjeva ulica 3, 2250 Ptuj). Razvajali vas bodo s hamburgerji, pivom, dobro glasbo in sproščenim vzdušjem. Ne pozabite na aplikacijo zvestobe Stamp me, ki je sedaj aktivna tudi na enoti Foodtruck.

13.00 – Z dojenčkom v kino: Kakršna mati, takšna hči, zabavna francoska komedija, filmska projekcija za mlade starše z dojenčki, Mestni kino Ptuj.

14.00 – Slovesnost v spomin padlim partizanskim kurirjem, kurirske postaje TV-8 S, v Domu občanov Dolena. Po pozdravnih nagovorih in spominskem govoru, bo sledil kulturni program, nato pa položitev venca in sveč k spomeniku na Zgornji Pristavi.

15.30  Svetovni dan turizma, tradicionalna prireditev ob koncu turistične sezone na Ptuju. Pripravljajo ga Zavod za turizem Ptuj, MO Ptuj ter Turistično društvo Ptuj. Z živo glasbo in bogato kulinarično ponudbo bo oživel enega najlepših ptujskih trgov (Slovenski trg). V primeru dežja bo prireditev v mestnem gledališču.

Četrtek, 28. 7. 2017

9.30 – Tradicionalna trgatev modre kavčine – žametne črnine, potomke najstarejše trte na svetu, ranfola in zierfahndlerja na grajskem dvorišču ter renskega rizlinga v mestnem in župnijskem vinogradu.

12.00 – Ptujske zgodbe o kavi 2017, od 28. 9. do 1. 10. 2017, Dominikanski samostan. Festival velja za prvi festival kave in kavarniške kulture v Sloveniji. Povezuje zgodovinske, kulturne, družbene in kulinarične elemente kave, pa tudi njen obredni značaj.
Pozornost namenja speciliziranim ponudnikom kave, industrijskim kavam, manjšim pražarjem ter dobaviteljem kave in kavnih napitkov in vsem, ki so s kavo tako ali drugače povezani. Festival spremljajo številni kulturni in izobraževalni dogodki ter pestra ponudba lokalnih gostinsko-turističnih ponudnikov.

16.00–18.00 – Gozdne pustolovščine, ustvarjalne delavnice za otroke od 4. do 12. leta, posestvo Zarjin gaj.

17.00 – Ptujski meščani do uničujočega požara leta 1684, predstavitev knjige, Zgodovinski arhiv Ptuj. Avtor knjige dr. Dejan Zadravec in recenzent dr. Andrej Hozjan bosta predstavila delo o ptujskih meščanih.

18.00 – Vem, da zmorem, predavanje Dr. Aleksandra Zadela, Mestni kino Ptuj. Ljudska univerza Ptuj v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj vabi na predavanje dr. Aleksandra Zadela z naslovom Vem, da zmorem.

19.00 – Anton Krajnc in njegova dela, slikarska razstava akademskega slikarja, Razstavišče knjižnice Ivana Potrča Ptuj. Slovenski publiki se bo tokrat predstavil prvič, in sicer z razstavo izbranih slikarskih del in knjigo Dal cuore dell' Artista – Iz srca umetnika (2016), ki govori o njegovem življenju in delu. V glasbenem programu bosta nastopili Mateja in Katarina Golc (violončelo, violina). Razstava bo na ogled do 5. oktobra 2017.

Petek, 29. 7. 2017

20.00 –  Življenje Anje Vičar v okviru Evropske prostovoljne službe (EVS), potopisno predavanje, CID Ptuj.

20.00 – Promocijski koncert skupine Avtomobili ob izdaji novega albuma, Mestno gledališče Ptuj.

21.00 – Mati, Mestni kino Ptuj. Na sporedu  še v soboto, 30. septembra, ob 19.00, in v nedeljo, 1. oktobra, ob 21.00.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice