Vir: Posnetek zaslona videa Fiery Furmint: A White Wine Grape To Know
Ptujčani se radi pohvalimo s svojim vinom, ki je priljubljena pijača za k obedu ali pa kar z mineralno vodo. Kaj pa o ptujskem vinu meni vinski vloger?

Vinski potovalni vloger Matthew Horkey je del YouTube kanala pod imenom Exotic Wine Travel. Na svojem kanalu objavlja videe o manj znanih vinih in vinskih okoliših. 

Matthew Horkey in Charine Tan tako že pet let neprestano potujeta in okušata rujno kapljico. 

Obiskala sta že preko sto vinskih regij v Armeniji, Avstriji, Bosni in Hercegovni, Hrvaškem, Cipru, Franciji, Gruziji, Madžarskem, Italiji, Makedoniji, Mehiki, Črni gori, Portugalskem, Romuniji, Srbiji, Slovaškem, Španiji, Švici, Turčiji, po Združenih državah Amerike, pot pa ju je zanesla tudi v Slovenijo. 

Njun kanal na platformi Youtube je nabral že skorajda pol milijona ogledov, Matthew Horkey pa je avtor več knjig o vinu in potovanjih. 

Obiskala sta tudi Ptuj, poskusila šipon Kobala

Vinoteka Kobal se nahaja v samem jedru Ptuja, osredotočeni pa so predvsem na bela vina. 

Šipon ptujske vinoteke Kobal pa je pritegnil tudi Matthewa Horkeya, avtorja knjig in vodilno silo za YouTube kanalom Exotic Wine Travel. 

Note, ki jih je zavonjal ob vrtinčenju ptujskega šipona, so predvsem sadne, limona in zeleno jabolko, pri čemer pa prevladuje kisel, citrusni vonj. 

»Kislost ostra kot rezilo,« je prva reakcija Horkeya na okus Kobalovega šipona. 

Doda, da bo to vino všeč predvsem tistim, ki obožujejo kislino, in v šali doda, da je to vino za ljudi, ki so kot otroci spili veliko limonade. 

S tem vinom bi Horkey jedel paradižnikovo solato, morda olivno olje ali sladkovodno ribo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice