Franc Kangler, državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, predsednik Liste Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka Slovenije in nekdanji župan Mestne občine Maribor je na družbenem omrežju Facebook presenetil z nenavadno pobudo.

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in predsednik Liste Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka Slovenije Franc Kangler je na družbenem omrežju Facebook presenetil s pobudo, da bi lansko martinovanje, ki je zaradi epidemioloških razmer odpadlo, izvedli junija letos.

»Spet se vračamo v normalno življenje. Ker pa se spet vračamo v normalno življenje, pa kot Štajerec ne morem mimo dejstva, da lansko leto na Štajerskem nismo praznovali največjega štajerskega praznika. To je martinovo!« nenavadno pobudo začenja Kangler.

»V Listi Franca Kanglerja - Nova ljudska stranka smo se odločili, da letos pred dopusti pripravimo v Mariboru martinovanje in pozivamo župana, da to, kar smo lansko jesen izpustili, da pred dopusti naredimo v Mariboru, torej martinovanje, in pomagamo našemu vinorodnemu okolišu,« je v posnetku na družbenem omrežju pojasnil nekdanji mariborski župan.

Kangler za mnenje prosi domačine: »Seveda, martinovanja ni brez vas, zato vas sprašujem, kaj vi menite? Bi naredili v mesecu juniju martinovanje pod določenimi ukrepi in ko bo epidemija odpravljena ali ne?« 

»Ali pa bomo čakali do 11. novembra, ko nas lahko doleti usoda, kakršna je bila v lanskem letu,« še sklene državni sekretar in hitro doda, da razmere to jesen, vendarle zaradi precepljenosti ne bodo tako dramatične.

Arsenovič: Ohranili bomo datum, ki temu pritiče 

Na poziv Kanglerja se je že odzval mariborski župan Saša Arsenovič, ki je smeje komentiral, da gre res za tradicionalno prireditev, a ne ve, ali bi martinovanje pripravili prav junija.

»Ker pa je vseeno to povezano s sv. Martinom in vemo, kdaj ta datum je, bomo ohranili datum, ki temu pritiče. In se veselim, upam da bo takrat možno izvesti naše tradicionalno, znamenito martinovanje v času, ko je sv. Martin,« je dejal župan.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice